Par seriālu "Draugi" serviss "Netflix" samaksā 100 miljonus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Seriāla "Draugiem" aktrises Courteney Cox un Jennifer Aniston
Seriāla "Draugiem" aktrises Courteney Cox un Jennifer Aniston Foto: Reuters/ScanPix

90. gadu komēdijseriāla «Friends» («Draugi») ir viens no iekārojamākajiem produktiem plaukstošajā video straumēšanas tīklu laikmetā. Lai noturētu savus abonentus, video straumēšanas vietne "Netflix" paziņojusi, ka šķīrusies no 100 miljoniem dolāru, lai vēl uz gadu seriāls būtu pieejams "Netflix" abonentiem.

Vēl pirms dažām dienām izskanēja ziņas, ka drīzumā "Draugi" pametīs "Netflix", kas sarūgtināja daudzus seriāla fanus. Tomēr šonedēļ "Netflix" izplatīja paziņojumu, ka "Draugi" vismaz vēl uz gadu būs pieejami servisā.

Tomēr kopumā cīņa par "Draugiem" iezīmē tā dēvēto straumēšanas karu sākumu. Galu galā seriāls pieder ASV telesakaru uzņēmumam "AT&T", kas 2019. gadā plāno palaist pats savu "WarnerMedia" straumēšanas servisu. Un vēl arī "Disney+".

Izdevums "The New York Times" prognozē, ka cīņa šajā segmentā saasināsies un izdzīvos tie, kas spēs piedāvāt oriģinālu saturu, un tie, kam būs pieeja publikas iemīļotiem seriāliem, tādiem kā "Draugi".

Pirms tam "Netflix" katru gadu par "Draugiem" maksāja 30 miljonus, un šonedēļ nosauktā 100 miljonu summa ilustrē, ka konkurence ir saasinājusies.

AT&T pārstāvis Džons Steinkijs (John Stankey) nesen publiski izteicies, ka tādām kompānijām kā "Netflix" drīzumā jārēķinās ar to, ka "katalogs kļūs plānāks". Straumēšanas servisa "Disney+" iespaids jūtams jau tagad - atcelti tādi "Marvel" komiksu seriāli kā "Luke Cage", "Iron Fist" un "Daredevil".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu