Rosinās Rīgas domei kādu no Vecrīgas ielām pielāgot personām ar kustību traucējumiem

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Eduards Dambergs

Personu ar invaliditāti nevalstisko organizāciju (NVO) konsultatīvā padomes lūgs Rīgas domei izvērtēt iespēju pielāgot vismaz vienu ielu Vecrīgā tā, lai tajā varētu pārvietoties ar ratiņkrēslu, aģentūrai LETA pastāstīja Rīgas domes Labklājības departamenta pārstāve Lita Brice.

Padome lēmusi vērsties pie Rīgas mēra Nila Ušakova (S) ar lūgumu uzdot Satiksmes departamentam 2019. gada budžetā paredzēt līdzekļus šim projektam. Brice norādīja, ka šāds lēmums pieņemts pēc Rīgas domes deputāta Olafa Pulka (V), kurš ir viens no padomes locekļiem, ierosinājuma. Deputāta ieskatā pielāgojama varētu būt, piemēram, Kaļķu iela.

Nākamā padomes sēde gaidāma 7. martā, uz kuru tiks aicināti arī Nodarbinātības valsts aģentūras pārstāvji, lai informētu par to, kā personas ar invaliditāti var veiksmīgāk integrēties darba vidē, kā arī citiem jautājumiem.

Padomes sastāvā ir Rīgas domes, Labklājības departamenta un 27 personu ar invaliditāti NVO pārstāvji. Padomes mērķis ir veicināt personu ar invaliditāti pilsonisko līdzdalību lēmumu pieņemšanas procesos, kā arī sadarbību starp personu ar invaliditāti pārstāvošajām nevalstiskajām organizācijām un Rīgas pilsētas pašvaldību.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu