Latvijas U-20 hokejisti sagrauj Austriju pēdējā pārbaudes spēlē pirms PČ

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas U-20 izlases hokejisti
Latvijas U-20 izlases hokejisti Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Latvijas U-20 hokeja izlase ceturtdien Vācijā izcīnīja uzvaru pēdējā pārbaudes spēlē pirms pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīra.

Kārļa Zirņa padotie ar rezultātu 5:1 (2:0, 1:0, 2:1) pārliecinoši uzvarēja Austrijas valstsvienību.

Latvijas izlases rindās ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Rūdolfs Polcs, bet 1+1 iekrāja Raivis Ansons un Patriks Marcinkēvičs. Savukārt divas rezultatīvas piespēles bija aizsarga Harija Branta kontā.

Latvijas komandas vārtu drošība šajā duelī tika uzticēta abiem vārtu vīriem - Niklāvam Rauzam un Jānim Vorim. Rauza atvairīja visus piecus metienus, bet Voris tika galā ar deviņiem no desmit raidījumiem.

Latvijas izlasei šajā mačā nepalīdzēja divi Rīgas "Dinamo" uzbrucēji Emīls Ģēģeris un Daniels Bērziņš, kuri komandai pievienojās tikai ceturtdien.

Uz Vāciju līdzi paņemti divi vārtsargi, deviņi aizsargi un 14 uzbrucēji.

Pasaules čempionāts pirmās divīzijas A grupā no 9. līdz 15.decembrim norisināsies Vācijas pilsētā Fisenē.

Zirnim arī šajā sezonā asistēs amerikāņu speciālists Frensiss Anzalone, kurš iepriekš kopā ar latviešu speciālistu strādāja Ziemeļamerikas Hokeja līgas (NAHL) vienībā Božersitijas-Šrīvportas "Mudbugs", kā arī asistēja pērnā gada pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā Francijā.

Tāpat asistenta pienākumus pildīs Raimonds Vilkoits, kurš ikdienā strādā MHL vienībā "Rīga". Tikmēr par U-20 valstsvienības fizisko sagatavotību, kā ierasts, būs atbildīgs Ēriks Visockis.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas U-20 izlase starptautiskajā novembra pārtraukumā piedalījās turnīrā Dānijā, kur izcīnīja pirmo vietu.

Pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā Latvija spēlēs pret Baltkrieviju, Vāciju, Franciju, Austriju un Norvēģiju. Pagājušajā gadā Latvijas hokejistiem neizdevās atgriezties elites divīzijā, noslēgumā tikai par punktu atpaliekot no Kazahstānas.

Vēl pērnā gada sākumā Latvija spēlēja elites divīzijā, taču zaudēja visās spēlēs, kas lika izkrist uz līmeni zemāku turnīru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu