Igaunijā miris panku "Buzzcocks" solists Pīts Šelijs

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Igaunijā miris panku "Buzzcocks" solists Pīts Šelijs
Igaunijā miris panku "Buzzcocks" solists Pīts Šelijs Foto: PA Wire/Scanpix

63 gadu vecumā no sirds triekas miris britu pankroka apvienības "Buzzcocks" solists Pīts Šelijs (Pete Shelley), ziņo BBC. Šelijs pēdējos gadus dzīvojis Igaunijā.

Šo faktu apstiprinājis arī grupas oficiālais "Twitter" konts.

Šelijs "Buzzcocks" dibināja 70. gadu vidū kopā ar Hovardu Devoto. Grupas pirmais koncerts datējams ar 1976. gadu, kad "Buzzcocks" Mančestrā iesildīja pankroka klasiķus "The Sex Pistols". 1977. gadā izdots debijas EP "Spiral Scratch". Devoto drīz pameta grupu. "Buzzcocks" līdz 1981. gadam izdeva trīs studijas albumus. 

Pēc grupas izjukšanas Pīts Šelijs izdevies vairākus solo albumus. 1989. gadā grupa atkalapvienojās. Nesenākais "Buzzcocks" albums "The Way" izdots 2014. gadā.

Šelijs 2012. gadā pārcēlās uz savas sievas Grētas dzimteni Igauniju. Kā 2013. gada intervijā Jaunzēlandes žurnālam "Stuff" pavēstīja Šelijs, viņa sieva un viņas ģimene ir no Igaunijas, bez viņa uzaugusi Kanādā.

"Mūsu kāzas notika pirms diviem gadiem un mums bija tikai mazs dzīvoklītis Londonā, kurā kļuva par šauru. Mēs atbraucām uz Tallinu paciemoties pie radiniekiem un tā ir tik skaista vieta. Tas Vispasaules mantojuma objekts, labs un mierīgs. Tur, kur es dzīvoju Londonā, trijos no rīta varēja dzirdēt uz ielas gaudojam sirēnas. Šeit ir daudz mierīgāk un līdz Londonai ir jālido tikai trīs stundas," intervijā stāstīja Šelijs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu