Saseksas hercogiene apgūst dzemdēšanu hipnozē. Vai viņa dzemdēs mājās?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/AP/Scanpix

Saseksas hercogu pāris jau sācis aktīvu gatavošanos sava pirmdzimtā sagaidīšanai. Tiek iekārtota abu ģimenes ligzdiņa Frogmoras kotedžā, un topošā māmiņa izstrādā savu dzemdību plānu. Iespējams, Megana jau atkal pārsteigs Lielbritānijas karalisko ģimeni, dzemdējot mājas apstākļos, turklāt novatoriskā veidā! Kopš princese Diāna lauza tradīciju un devās dzemdēt uz slimnīcu, mājās nav dzimis neviens karaliskais bēbītis.

Kā raksta Dailymail.co.uk, Megana šobrīd aktīvi apgūst dzemdību atsāpināšanas metodi, kas saucas "hypnobirthing" jeb dzemdēšana hipnozē. Tā ir salīdzinoši jauna un pazīstama arī ar nosaukumu Monga metode. Eksistē vairāki hipnoterapijas veidi, un hipnoze dzemdībās ir viens no tiem. Tā tiek izmantota, lai sieviete spētu dziļāk relaksēties. Šī metode gan pilnībā neatsāpina, bet pieredze rāda, ka dzemdētājai nepieciešams mazāk ārstniecisko preparātu.  Dzemdības ar šo metodi populāras  jau ASV, Austrālijā, Kanādā, Francijā, Vācijā, Holandē, Lielbritānijā un citās valstīs.

Saseksas hercogu pāris saviesīgā pasākumā Londonā
Saseksas hercogu pāris saviesīgā pasākumā Londonā Foto: Reuters/Zumapress/AP/PA/Scanpix

Megana arī nopietni apsvērusi domu dzemdēt mājās, Vindzorā, nevis apmesties Svētās Marijas klīnikā Lindo Wing spārnā, kur savus visus trīs bērnus dzemdējusi Kembridžas hercogiene Ketrīna, kā arī viņas māsa Pipa Midltone un Amala Klūnija. 

Šī izvēle nav pārsteigums, zinot, ka Megana interesējas par ajūrvēdu, jogu un veselīgu dzīvesveidu. Arī viņas māte Dorija ir liels atbalsts un padomdevējs dabīgo dzemdību procesā. 

Šobrīd Saseksas hercogiene aizvien piedalās oficiālos pasākumos un izpilda savu saplānoto darbu grafiku. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu