Mazā hokeja lielvalsts

Dainis Niedra, Optibet
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
 Rīgas "Dinamo"
Rīgas "Dinamo" Foto: Paula Čurkste/LETA

Kad laika prognoze nedēļas nogalei nav visai labvēlīga, jāizdomā veidi, kā lietderīgi pavadīt brīvdienas mājās, siltumā. Te palīgā nāk TV pults - ja Ziemassvētku filmas un erudīcijas šovi vairs neizklaidē, slēdziet iekšā sporta kanālus. Par to, kas ievērības cienīgs gaidāms sporta pasaulē šajā nedēļas nogalē, stāsta Dainis Niedra, Latvijas lielākā sporta totalizatora "Optibet" vadītājs.

Lai arī daudzo spēļu dēļ šis ir īsts svētku mēnesis futbola faniem, vēlos pievērsties ziemai raksturīgākam sporta veidam - hokejam. Katru gadu maijā Latvija kļūst par mazo hokeja lielvalsti. Pasīvie latvieši ar aizrautību un degsmi kļūst par aktīviem hokeja faniem un ekspertiem, klusītiņām sadodas rokās, lai atbalstītu Latvijas hokeja izlasi pasaules čempionātos.

Hokejs ir spriedzes, emociju un adrenalīna pilns sporta veids, tāpēc tam ir vērts sekot līdzi vairāk nekā vienu mēnesi gadā. Īpaši, ja gada griezumā varam sekot savu bāleliņu sniegumam Kontinentālajā hokeja līgā (KHL).

KHL nedēļas nogali piektdien plkst. 16:30 ieskandinās Artūra Kuldas pārstāvētā Čerepovecas "Severstaļ" un Oskara Bārtuļa pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star".

"Severstal" ir vājākā Rietumu konferences komanda, 36 mačos tā ir ieguvusi 22 punktus un ierindojas 12. pozīcijā. Bārtuļa "Kuņluņ Red Star" ir aizvadījusi 33 spēles, tajās izcīnot 34 punktus. Lai arī komandām ir ievērojama punktu starpība, šīs spēles iznākums nav skaidri paredzams. "Severstal" izredzes uzvarēt vērtējamas ar 35%, bet "Kuņluņ Red Star" - 45%. Turklāt piektdien Oskars Bārtulis aizvadīs 7. spēli "Red Star" kreklā.

Pirmo maču savā laukumā šomēnes piektdien plkst. 19:30 izspēlēs Rīgas "Dinamo". Rīdzinieki pēdējā laikā nav daudz iepriecinājuši savus līdzjutējus - komanda piedzīvojusi jau piecas neveiksmes pēc kārtas, pēdējos divos izbraukuma mačos zaudējot pēcspēles metienos. No pēdējiem astoņiem mačiem Rīgas "Dinamo" uzvaru svinējusi tikai vienreiz un izcīnījusi vien piecus punktus, tādējādi noslīdot uz Rietumu konferences 9. vietu.

Mūsu komandai uz laukuma stāsies pretī Ufas "Salavat Yulaev", lai cīnītos par iespēju atgriezties izslēgšanas spēļu zonā. Ģirta Ankipāna vadītā komanda aizvadītajos 34 mačos ir ieguvusi 32 punktus, turpretī "Salavat Yulaev" līdz šim aizvadījusi 35 mačus, kuros ieguvusi 42 punktus.

Lai arī Ufas komanda ierindojas 6. pozīcijā Austrumu konferencē, arī tās sniegums šosezon nav izcils. Tikai pēc spēles ar Rietumu konferences pastarīti Bratislavas "Slovan" komanda pārtrauca četru zaudējumu sēriju.

Rīdziniekiem vēl joprojām ir labas izredzes tikt izslēgšanas spēlēs, un katrs punkts, it īpaši mājās, ir vitāli svarīgs. Grūti pateikt, kas komandai šodien būs lielāks dzinulis – nepieciešamība iegūt divus punktus mājās vai demonstrēt labu hokeju saviem atbalstītājiem.

Lai arī bukmeikeru prognozēs "Salavat Yulaev" ir spēles favorīts, esmu pārliecināts, ka šajā spēlē varam sagaidīt pārsteigumus. Pagaidām viesu iespējamība uzvarēt tiek vērtēta ar 52%, savukārt Rīgas "Dinamo" – vien 29%. Taču, kā mēs zinām, hokejs ir neparedzams un šie procenti var mainīties jau pirmajās spēles minūtēs.

Sestdien, 8. decembrī, karstas būs ne tikai pusdienas šķīvī, bet arī emocijas vēl vienā hokeja laukumā. Plkst. 13:30 vieni no iemīļotākajiem latviešu hokejistiem – Kaspars Daugaviņš un Mārtiņš Karsums – Maskavas "Spartak" sastāvā mēģinās izcīnīt uzvaru pret slavenā Sergeja Mozjakina pārstāvēto Magņitagorskas "Metallurg".

Izteikta šā dueta favorīte ir "Metallurg", līdz šim 38 spēlēs iegūti 50 punkti, un pastāv 58% iespējamība, ka sestdien Magņitogorska iegūs vēl 2 punktus. Bet, kā vēsta tautas paruna, Maskavas komandai cerība mirst pēdējā – arī ar teorētisku 25% iespējamību uzvarēt brīnumi ir iespējami.

KHL nedēļas nogali noslēgsim svētdien, 9. decembrī, plkst. 14:00 ar Austrumu konferences līderu Jekaterinburgas "Avtomobilist" spēli pret jau iepriekš minēto Bārtuļa "Kuņluņ Red Star". Pārdomātas kombinācijas, skaisti vārtu guvumi un pārliecinošs sniegums laukumā – to varam gaidīt no "Avtomobilist". Ar 71% pārliecību apgalvoju, ka "Kuņluņ Red Star" šajā mačā atzīs pretinieku pārākumu. Bet, iespējams, viegli skatāma spēle ir tas, kas vajadzīgs mierīgai un priecīgai svētdienas pēcpusdienai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu