U-20 izlases hokejists Ozols: Dažus svarīgus sīkumus man iemācīja Sandis Ozoliņš

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas U-20 izlases hokejisti
Latvijas U-20 izlases hokejisti Foto: Tanya Longgarro / lhf.lv

Latvijas U-20 hokeja izlase svētdien ar maču pret Franciju uzsāks pasaules čempionātu I divīzijas A grupā. Junioru izlases mērķis ir uzvarēt turnīrā, lai nākamgad varētu spēlēt Elites divīzijā. Viens no jaunākajiem komandas dalībniekiem, 17 gadus vecais aizsargs Patriks Ozols pauž gatavību izpildīt šo mērķi. Pasaules čempionātā viņš izmantos arī izcilā aizsarga Sanda Ozoliņa padomus.

View this post on Instagram

Серьёзный ??

A post shared by Patriks Ozols (@patriks_ozols) on

"Diezgan ilgi esam trenējušies un jūtamies gatavi čempionātam Vācijā. Treneri mums rīko ļoti daudz sapulču, kur skatāmies video. Lielu uzmanību pievēršam detaļām," sarunā ar TVNET pastāstīja Ozols.

Šajā U-20 izlases modelī no t.s. pamatgada nav daudz spēlētāju - 1999.gadā dzimuši 11 hokejisti no 27, kurus paņēma līdzi uz 6.decembra pārbaudes maču pret Austriju.

Lielu daļu komandas veido 2000.-2002.gadā dzimušie hokejisti, kuri šogad aprīlī Rīgā triumfēja U-18 pasaules čempionātā I divīzijā. 2001.gadā dzimušais aizsargs Ozols gan uzsvēra, ka ar iejušanos komandā problēmu nav, jo spēlētāji bijuši savstarpēji pazīstami jau iepriekš.

"Neskatāmies, kurš kad ir dzimis. Esam viena komanda. Īsās treniņnometnes laikā Rīgā visi kopā dzīvojam viesnīcā. Ik dienu esot kopā, saprotamies labāk un kļūstam tuvāki," pastāstīja U-20 izlases aizsargs.

Ģērbtuvē lietot viedtālruņus junioru izlases spēlētājiem ir aizliegts, tāpēc jārunā savā starpā, atklāja Ozols. Vaicāts par populārākajiem sarunu tematiem, jaunais aizsargs sacīja, ka to vidū neesot ne skola, ne filmas, ne meitenes.

"Pārsvarā runājam par sportu. Kas aktuāls hokejā, kurš kādu skaistu "golu" iemetis. Es sekoju līdzi latviešu hokejistu gaitām ārzemēs, kā arī notikumiem Nacionālajā hokeja līgā (NHL) un Kontinentālajā hokeja līgā (KHL),” klāstīja jaunais hokejists.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TRUST THE PROCESS ?

A post shared by Patriks Ozols (@patriks_ozols) on

Lai gan Latvijas čempionāta pastarītes "Lido" aizsargs Ozols ir viens no jaunākajiem Latvijas U-20 izlasē, kuluāros runā, ka galvenais treneris Kārlis Zirnis vienības aizsargu hierarhijā viņu ievieto ļoti augstu. Pats hokejists dažas svarīgas nianses esot apguvis arī 1996.gada Stenlija kausa ieguvēja Sanda Ozoliņa vadībā.

"Bija laiks, kad Sandis nāca pie "Lido" komandas trenēties, jo gatavojās paraugturnīram Dubaijā novembra sākumā. Arī pēc tā viņš pie mums atnāca un patrenēja. Pastāstīja savu redzējumu un iemācīja dažas svarīgas spēles nianses, sīkumus. Daudzi pēc treniņiem ar viņu arī nofotografējās. Ļoti labas emocijas," gandarīts par no izcilā aizsarga Ozoliņa saņemtajām mācībām bija Ozols.

Pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā Latvija spēlēs pret Franciju, Austriju, Vāciju, Norvēģiju un Baltkrieviju. Pagājušajā gadā Latvijas jaunajiem hokejistiem neizdevās atgriezties Elites divīzijā, noslēgumā tikai par punktu atpaliekot no Kazahstānas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu