Eds Šīrans uzstāda jaunu koncertturneju ieņēmumu rekordu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Eds Šīrans
Eds Šīrans Foto: publicitātes

Pasaules topus apkopojošā vietne "Billboard" atklājusi šā gada veiksmīgākā koncertturnejas. Šis tops apkopo datus kopš 1990. gada, un rezultāti rāda, ka dziesmu rakstnieks Eds Šīrans, kurš nākamgad uzstāsies arī Latvijā, uzstādījis jaunu gada nogales "Billboard Boxscore" rekordu. 

Britu mūziķa “Divide” turneja ar 429 miljoniem dolāru un 99 koncertiem visā pasaulē ir ierindojusies pirmajā vietā. Ar šo rezultātu Šīrans pārspējis līdzšinējo rekordu, kas piederēja leģendārajiem “The Rolling Stones” - viņu 2006. gada koncertturneja “A Bigger Bang” spēja savākt 425,1 miljonu dolāru.

Eda Šīrana nesenākais albums “÷ (Divide)” pārliecinoši kļuva par aizvadītā gada pasaulē vislabāk pārdoto albumu un ieguvis multiplatīna statusu 36 valstīs, savukārt albuma megahits Shape Of You kļuva par pasaulē vispārdotāko singlu ar multiplatīna novērtējumu 32 valstīs. Tā ir arī pirmā reize, kad kāds mākslinieks iegūst labāk pārdotā albuma un singla titulu vienlaikus vienā gadā.

Šogad dziesmas Shape of You izpildītājs arī uzstādījis vispārēju rekordu ar visvairāk pārdoto solo mākslinieka koncertturneju.

Pelnošāko koncertturneju Top10 2018. gadā

1. Ed Sheeran

2. Taylor Swift

3. Beyoncé un Jay-Z

4. Bruno Mars

5. Pink

6. Justin Timberlake

7. U2

8. The Rolling Stones

9. Kenny Chesney

10. Journey & Def Leppard

Atgādinām, ka jau nākamā gada 12. jūlijā Eds Šīrans atgriežas Rīgā, un biļetes uz viņa koncertu pieejamas www.bilesuserviss.lv tīklā. 

Foto: Eds Šīrans Rīgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu