Terzens un Selecka piedāvā jaunu raidījumu “Literatūre – ceļojums ar rakstnieku” (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Marta un Gustavs kopā ar Gunti Bereli
Marta un Gustavs kopā ar Gunti Bereli Foto: facebook.com/literatuure

2019. gada janvārī LTV1 ēterā nonāks jauns dokumentāls ceļojumu seriāls “Literatūre – ceļojums ar rakstnieku”, ko radījuši nešķiramais ekrāna pāris Marta Selecka un Gustavs Terzens kopā ar VFS Films (Vides filmu studija) komandu, kas jau iepriekš sastrādājušies raidījumos “Ziemeļu puse” un “Te!”.

Katrā no astoņām “Literatūre” sērijām Marta dosies ceļojumā ar vienu latviešu mūsdienu rakstnieku, kurš ir izvēlējies sev tuvāko aizgājušo laiku latviešu autoru, lai ceļotu uz vietām, kur tie dzīvojuši vai par kurām rakstījuši.

Savukārt Gustavs Terzens šoreiz ceļos atsevišķi, izmantojot grāmatu tekstus par ieganstu sarunām ar satiktajiem ļaudīm.

“Literatūres” režisors un līdzautors Uģis Olte (“Ziemeļu Puse”, “Te!”, “Karaliste”, “Adreses”, “Atslēgas”).

Gundega Repše pārstaigās Annas Brigaderes apvidu Tērvetē
Gundega Repše pārstaigās Annas Brigaderes apvidu Tērvetē Foto: facebook/literature

“Es ceru, ka mūsu vasaras pūļu auglis – astoņas sērijas ziemas vakariem, palīdzēs atklāt ko jaunu par to, kā ir būt cilvēkam un, kā ir dzīvot te un tagad, simtgadīgajā Latvijā,” tā režisors.

“Ceļi mīksti. Iedomājieties mirkli, kad Inese Zandere tev likteņupes krastā atprasa Raini un Ronalds Briedis aizliedz lietot atskaņas, mācoties dzejas ritmus? Lūk, šādā pasaulē es sabiju divus mēnešus, karstākajā Latvijas vasarā, kopš sevi atceros,” tā Gustavs Terzens.

Detalizētāka informācija Facebook lapā.

Video: Neliels ieskats vasaras piedzīvojumos.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu