LNSO Lielajā ģildē uzstāsies diriģenta Žana Kloda Kazadesī vadībā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Žans Klods Kazadesī
Žans Klods Kazadesī Foto: Mārcis Gaujenietis

Lielajā ģildē šodien plkst.19 notiks Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) koncerts, ko vadīs franču diriģents Žans Klods Kazadesī, informē LNSO komunikācijas konsultante Anna Babre.

Maestro uzstāsies kopā ar pianisti Artu Arnicāni un LNSO, izpildot Žorža Bizē, Morisa Ravela un Nikolaja Rimska-Korsakova skaņdarbus.

Kazadesī savas karjeras sākumposmā vadīja Parīzes Šatlē teātri un bija diriģents Parīzes operā. Vairāk nekā 40 gadus vadījis paša izveidoto Lilles Nacionālo orķestri. Kā viesdiriģents Kazadesī viesojies koncertnamos Maskavā, Singapūrā, Monreālā, Baltimorā, Seulā, Sanpaulu, Buenosairesā, Filadelfijā, Montekarlo un Berlīnē. Šosezon maestro viesojas pie Francijas Nacionālā orķestra, Montekarlo filharmoniskā orķestra, diriģē arī Sanktpēterburgā, Bordo, Tokijā, Hirosimā un Novosibirskā.

"Kad diriģents nodibina kontaktu ar orķestri, viņš uzreiz var izjust vai orķestrim piemīt ne tikai formālā muzikālā izglītība, bet iekšējā sapratne par to, ko nozīmē - muzicēt. Iepazīstoties ar LNSO dalībniekiem, pieķēru sevi pie šīs sajūtas. (..) Esmu priecīgs par iespēju atrasties šeit un jo īpaši priecīgs par veiksmīgo Latvijas un Francijas sadarbību," par gaidāmo uzstāšanos paudis Kazadesī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu