Likuma regulējums neļauj apstiprināt valdību ar samazinātu ministru skaitu (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zane Bitere/LETA

​Pašlaik likumu regulējums nosaka, ka valdība ir jāapstiprina pilnā sastāvā, aģentūrai LETA sacīja Saeimas Juridiskā biroja vadītāja Dina Meistere.

Ministru kabineta iekārtas likums nosaka, kādi ministri strādā valdībā - kopumā ir 13 ministri un premjers. Šis likums arī nosaka, ka Ministru kabinets uzskatāms par izveidotu, ja Saeima izteikusi uzticību visiem minētajiem ministriem kopumā.

Turklāt viena persona var strādāt tikai vienā ministra amatā, izņemot premjeru vai viņa biedru, kurš var uzņemties vēl viena ministra pienākumu pastāvīgu pildīšanu.

Līdz ar to, lai samazinātu ministru skaitu, vispirms ir nepieciešamas regulējuma izmaiņas.

Kā ziņots, Ministru prezidenta amata kandidāts Aldis Gobzems (KPV LV) ir atsaucis sākotnējo piedāvājumu par iespējamo Ministru kabineta sastāvu un tuvākajās dienās piedāvās partijām atbalstīt "bezpartejisku profesionāļu veidotu valdību", aģentūrai LETA pavēstīja politiķis.

"Ir savilktas sarkanās līnijas krustām šķērsām, un acīmredzot ir pamats uzskatīt, ka deputāti labprātāk grib saņemt aptuveni 3000 eiro algu, bet nevirzīties uz priekšu, baidīties pieņemt nepopulārus lēmumus, strādāt, veidot valdību," pēc tikšanās ar politisko partiju pārstāvjiem žurnālistiem sacīja Gobzems. Viņa vērtējumā pašlaik sarunas ir nostājušās pozīcijā, ka atbalsta balsis viņa valdībai ir un vienlaikus to it kā nav.

Līdz ar šādu soli Gobzems Ministru kabinetā piedāvā samazināt ministru skaitu. Tādējādi viņš atgriežoties pie priekšvēlēšanu laikā dotajiem solījumiem, atsakoties no pēc vēlēšanu laikā īstenotajiem kompromisiem, skaidroja Gobzems. "KPV LV" pirms vēlēšanām solīja ministriju skaitu samazināt līdz sešām.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu