Mārcis Auziņš publicē jaunā albuma “Aizrautība” otro skaņdarbu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Mārcis Auziņš
Mārcis Auziņš Foto: kadrs no video

Latviešu ģitārists un daudzu mūzikas skaņdarbu aranžētājs Mārcis Auziņš publisko sava otrā studijas solo albuma “Aizrautība” titulskaņdarba video. Šī ir jau otrā dziesma no jaunā albuma “Aizrautība”, kas iznāks 2019. gada janvāra izskaņā. Pirmo dziesmu “Diena” Mārcis publiskoja 2018. gada pavasarī. Līdz ar albuma iznākšanu sāksies arī koncertturneja Latvijas pilsētās. 

Albumā “Aizrautība” būs apkopoti paša mūziķa komponētie skaņdarbi, kas tapuši pēdējo divu gadu laikā, bet būs pievienotas arī divas kaverversijas – Viļņa Krieviņa skaņdarbam “Meitenei kafejnīcā” un Imanta Kalniņa “Dūdieviņš”. 

Otrajam albumam dots nosaukums “Aizrautība”, kas ir Mārča Auziņa vadmotīvs radot un atskaņojot mūziku.

“Aizrautība ar mūziku un ģitārspēli ir tā pastāvīgā sajūta, kas atkal un atkal liek ņemt rokās instrumentu, komponēt, aranžēt un meklēt jaunus, muzikālus izpausmes veidus. Tā ir vilkme pārvērst mirkļus, iespaidus, laiku un visu apkārt notiekošo ģitārmūzikā. Tā ir vēlme izzināt instrumenta un tā skanējuma un spēles robežas - nebeidzams izaicinājums atklāt un neapstāties. Tas ir tas mirklis uz skatuves, kad trīsstūrī - “Es. Mūzika. Klausītājs.” notiek tā īpašā mijiedarbība, kas tik daudz prasa un vēl vairāk jo vairāk dod atpakaļ. Tas ir mans aicinājums - mana aizrautība, kurā viss iespējams,” tā Auziņš.

Albuma tituldziesmas video redzama Mārča ģitāras spēle vakara mijkrēslī tumšās telpās, kur visapkārt ir gaismas stari, ko veido gaisa ventilatori.Piecas minūtes garais video tapis novembra vidū Rīgā, K.K. fon Stricka villā.

Videoklipu filmējusi un montāžu veikusi kompānija “Filmory production”, dziesmas producents un skaņas režisors Krišjānis Geidāns. Ieraksta pēcapstrādi veicis Krišjānis Geidāns.

Noskaties video:

Ikvienam, kurš vēlēsies baudīt ģitārista Mārča Auziņa albuma “Aizrautība” skaņdarbus klātienē, būs iespēja doties uz kādu no koncertiem visā Latvijā no 2019. gada februāra. Koncertsērija “Aizrautība” tiks atklāta 2019. gada 2. februārī Mūzikas namā “Daile”, Rīgā, bet pēc tam viesosies Alūksnē, Madonā, Rēzeknē, Mālpilī, Saldū, Kalnumižaā, Liepājā, Ēdolē, Ventspilī, Līvānos, Dikļos, Mazmežotnē, Siguldā un Cēsīs.

Biļetes uz koncertiem „Aizrautība” iespējams iegādāties „Biļešu Paradīzes” kasēs un internetā visā Latvijā, biļešu cenas no 10 līdz 20 EUR. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu