Lietuva palīdzēs Ukrainai ar munīciju un karavīru apmācīšanu (1)

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Lietuva palīdzēs Ukrainai ar munīciju un kiberdrošības ekspertiem un sūtīs turp vairāk militāro instruktoru ukraiņu karavīru apmācīšanai, solījusi prezidente Daļa Grībauskaite, kas piektdien ieradusies vizītē Ukrainā.

Pēc viņas teiktā, lietuviešu kiberdrošības eksperti Ukrainai varētu palīdzēt atvairīt kiberuzbrukumus, īpaši pirms nākamgad gaidāmajām valsts prezidenta un parlamenta vēlēšanām.

"Esam nolēmuši nekavējoties sniegt militāru palīdzību munīcijas veidā, palielināsim militāro instruktoru un kiberdrošības instruktoru skaitu; esam pieņēmuši lēmumu arī par papildu humāno palīdzību," Grībauskaite sacījusi kopīgā preses konferencē ar Ukrainas prezidentu Petro Porošenko.

Lietuva jau līdz šim palīdzējusi Ukrainai ar munīciju, kā arī noteiktu veidu ieročiem un bruņojuma elementiem. Pirmais šāda veida sūtījums Ukrainā tika nogādāts 2014.gadā, kad Krievija anektēja Krimas pussalu un sāka atbalstīt prokremliskos kaujiniekus Ukrainas austrumos.

Šobrīd ukraiņu karavīru apmācīšanā iesaistīti vairāk nekā 20 instruktori. Seima mandāts ļauj uz Ukrainu nosūtīt līdz 60 Lietuvas karavīriem.

Pēc Krievijas agresīvās rīcības, Kerčas šaurumā sagrābjot Ukrainas kuģus un tajās esošos jūrniekus, Lietuva aicināja pastiprināt NATO klātbūtni Melnajā jūrā

Savukārt ceturtdien no Lietuvas prezidenta amata impīčmenta ceļā atceltais Rolands Pakss, kurš ir Eiroparlamenta deputāts, paziņoja, ka iepriekšējā dienā Maskavā esot ticies ar Krievijas autokrātu Vladimiru Putinu, lai spriestu par saspīlējuma mazināšanu Baltijas jūras reģionā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu