Muita kravas vagonos atrod 266 800 kontrabandas cigarešu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: VID

Veicot muitas kontroles pasākumus uz Latvijas robežas ar Baltkrieviju, Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes amatpersonas novērsušas mēģinājumus nelegāli ievest Latvijā 266 800 cigarešu, informē VID.

Kontrabandas cigaretes bija paslēptas trijos kravas vilcienos - kviešu, akmeņogļu kravā un vagona konstrukcijās. Pēc provizoriskiem aprēķiniem, valstij nenomaksāto nodokļu kopējā summa par šīm cigaretēm varētu būt ap 40 570 eiro.

VID informēja, ka ceturtdien, 6.decembrī, Indras muitas kontroles punktā tika veikta no Baltkrievijas iebraukuša kravas vilciena muitas kontrole. Noņemot nodrošinājumu un atverot jumta lūku, vagonā ar kviešu kravu muitas amatpersonas konstatēja polietilēna plēvē ietītas kartona kastes ar cigaretēm. Muitas kontroles rezultātā izņemtas 120 000 cigaretes "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Foto: VID

Tās pašas dienas vakarā Indras muitas kontroles punktā, veicot muitas fizisko kontroli, tostarp kravas vilciena skenēšanu, muitas amatpersonas kravas vagonā atklāja zem akmeņogļu slāņa noslēptas kastes ar cigaretēm. Tika izņemtas 120 000 cigaretes "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes markām.

Par konstatētajiem muitas noteikumu pārkāpumiem atbilstoši Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksam sāktas administratīvo pārkāpumu lietvedības. Lietu materiāli tiks nodoti VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei lēmumu pieņemšanai par kriminālprocesu uzsākšanu.

Foto: VID

Savukārt naktī uz piektdienu Indras muitas kontroles punktā, veicot vilciena skenēšanu, atklātas vilciena konstrukcijās noslēptas kastes, kurās atradās 26 800 cigaretes "Premjer" ar Baltkrievijas akcīzes nodokļu markām. Par konstatēto muitas noteikumu pārkāpumu atbilstoši Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksam sākta administratīvā pārkāpuma lietvedība.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu