"KPV LV" iekšienē pirmdien pārrunās valdības veidošanu (13)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Partijas "KPV LV" politiķi, tostarp Aldis Gobzems (pirmais no labās).
Partijas "KPV LV" politiķi, tostarp Aldis Gobzems (pirmais no labās). Foto: Edijs Pālens/LETA

"KPV LV" pirmdien, 10.decembrī, plkst.11 pulcēsies frakcijas un valdes kopsēdē, lai pārrunātu jautājumus saistībā ar valdības veidošanu.

"KPV LV" līderis Artuss Kaimiņš mudinājis valdes sēdi sasaukt šodien, tomēr vēlāk politiķi vienojušies par pirmdienu. Valdes sēdē plānots uzklausīt premjera kandidāta Alda Gobzema (KPV LV) redzējumu un skaidrojumu par viņa piedāvājumu.

Taujāts, vai sanāksmē varētu pārrunāt jautājumu par Gobzema izslēgšanu no "KPV LV", Kaimiņš norādīja, ka šo jautājumu nekomentēs.

Iepriekš Kaimiņš pauda, ka piedāvājums par valdības modeli ar bezpartejiskiem ministriem nebūtu atbalstāms, jo palielinātu "Saskaņas" lomu lēmumu pieņemšanā. Kaimiņš uzsvēra, ka pauž personīgo viedokli un "KPV LV" Saeimas frakcijā šis jautājums nav pārrunāts. Kaimiņš teica, ka par šo piedāvājumu uzzinājis no medijiem, jo Gobzems šo ieceri iepriekš ar frakciju neesot apspriedis.

"Es personīgi esmu saviem vēlētājiem solījis, ka valdības ar "Saskaņu" nebūs. Es personīgi šādu modeli neatbalstu, bet frakcijā par šo nav runāts," teica Kaimiņš.

Tikmēr Gobzems sociālajos tīklos raksta, ka pirmdien plkst.10 notiks preses konference par notikumiem valdības veidošanā. "Es saprotu, stresa un spriedzes līmenis pieaug, intrigu skaits palielinās, taču Latvija ir pelnījusi labākos no labākajiem ministru posteņos. Latvija ir pelnījusi ieraudzīt balsojumu, vai parlaments vēlas pateikt jā vai nē valsts gudrākajiem prātiem, labākajam, kas mums valstī ir," pauž politiķis.

Gobzems aģentūrai LETA teica, "KPV LV" iepriekš bija saruna par Satversmē noteikto, ka valdību veido premjers un viņam savi lēmumi nav jāsaskaņo. Savukārt, kad ir izveidots valdības sastāvs, tad jāiepazīstina frakcija un jāpārliecina tā par atbalstu. Viņš uzsvēra, ka "KPV LV" ir demokrātiska organizācija.

Pirmdien plkst.15 Gobzems tiksies ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni.

Kā ziņots, Gobzems piektdien ir atsaucis sākotnējo piedāvājumu par iespējamo Ministru kabineta sastāvu un tuvākajās dienās piedāvās partijām atbalstīt "bezpartejisku profesionāļu veidotu valdību".

Līdz ar šādu soli Gobzems Ministru kabinetā piedāvā samazināt ministru skaitu. Tādējādi viņš atgriežoties pie priekšvēlēšanu laikā dotajiem solījumiem, atsakoties no pēc vēlēšanu laikā īstenotajiem kompromisiem, skaidroja Gobzems. "KPV LV" pirms vēlēšanām solīja ministriju skaitu samazināt līdz sešām.

Vairums Saeimā pārstāvēto politisko spēku pauduši, ka neatbalstītu šādu ieceri.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu