Pēc ilgstošām diskusijām par Ķekavas novada pašvaldības izpilddirektori iecelta Jolanta Jansone (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ķekavas novada dome.
Ķekavas novada dome. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ķekavas novada dome ārkārtas sēdē par pašvaldības izpilddirektori iecēlusi Jolantu Jansoni, kura jaunos darba pienākumus sāks pildīt no 2019.gada 2.janvāra, informē Ķekavas novada domē.

Kopumā amatu konkursā esot pieteikušies četri pretendenti, un visaugstāko punktu skaitu ieguvusi tieši Jansone.

Opozīcijas deputāte Agnese Geduševa (GKL) aģentūrai LETA pastāstīja, ka sēdi atstājusi pirms galīgā balsojuma, taču jau tobrīd tā ilgusi vairāk nekā trīs stundas. "Diskusijas bija spraigas un lielākoties domstarpības bija par to, ka konkurss noticis lielā slepenībā. Arī sēdē mums neviens nepaskaidroja, kas bija citi pieteikušies kandidāti, pēc kādiem kritērijiem izvēlēts uzvarētājs vai kāds bijis konkursa nolikums. Pamatojums informācijas nesniegšanai bija datu aizsardzības regulas prasības, taču tas ir absurds," sacīja Geduševa.

Viņa norādīja, ka arī vairāki koalīcijas deputāti neesot neko zinājuši ne par kandidātiem, ne konkursa kritērijiem, taču "viņi bija gatavi balsot, pat nezinot, ko izvēlas".

Komentējot Jansones profesionalitāti, Geduševa sacīja, ka, tā kā uzzinājusi par viņas kandidatūru tikai šorīt, tad nav paspējusi iepazīties ar viņas līdzšinējo darbību. Pašvaldībā Jansone strādā kopš šī gada marta. "Viņai ir vērā ņemama darba pieredze, taču tīri subjektīvi uzskatu, ka trūkst pieredzes vadošos amatos. Deviņu mēnešu darba stāžs ir pārāk mazs, lai uzticētu tik atbildīgu amatu," sacīja deputāte.

Viņa arī atkārtoti pauda bažas par to, ka Jansone varētu būt tikai "ieliktene", kas pietuvināta domes vadībai. "Uzskatu, ka saprotot, ka pašreizējam izpilddirektoram Andrim Volanskim nav pietiekamas zināšanas, izglītība un pieredze publiskās pārvaldes jomā, šaurā lokā nolemts, ka šajā amatā ir jānonāk kādam citam, bet "savējam", neļaujot to izdarīt kādam no malas. Tādēļ arī viss notika tādā slepenībā," sprieda politiķe.

Domes pārstāve Vineta Geka aģentūrai LETA apliecināja, ka konkursa komisijā strādāja pieci cilvēki - novada priekšsēdētāja Viktorija Baire, priekšsēdētājas pirmais vietnieks Aigars Vītols (LZS), domes deputāti Voldemārs Pozņaks (LZP) un Arnolds Keisters, kā arī pašvaldības Personāla daļas vadītāja Jana Malaha.

Ar Bairi aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies sazināties.

Pašvaldībā informē, ka patlaban Jansone ir Ķekavas novada pašvaldības Attīstības un būvniecības pārvaldes vadītāja, bet pirms tam pildījusi izpilddirektora vietnieka un Attīstības nodaļas projekta vadītāja pienākumus.

Iepriekš viņa profesionālo darba pieredzi ieguvusi, vairāk nekā 20 gadus strādājot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM), no tiem gandrīz pusi aizvadot Investīciju departamenta Stratēģijas un budžeta nodaļas vadītāja amatā.

"Līdz ar to viņa ieguvusi nozīmīgu pieredzi valsts pārvaldes dabā, praktisko darba pieredzi un zināšanas par Eiropas Savienības fondu projektu plānošanu, publisko iepirkumu jomu, strādājot gan vietēja, gan starptautiska līmeņa projektos. Tāpat iepriekšējās darba vietās uzkrāta nozīmīga pieredze sadarbībā ar pašvaldībām gan projektu realizācijas jomā, gan pilsētu attīstības programmu izskatīšanā un vērtēšanā," pauž domē.

Vienlaikus Jansone esot guvusi vairāk nekā desmit gadu pieredzi kolektīva un darba grupu vadīšanā, kā arī pieredzi, strādājot dažāda līmeņa starpinstitūciju komisijās kā, piemēram, Finanšu ministrijas Pašvaldību aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padomē un VARAM Koordinācijas padomē.

Jau vēstīts, ka jautājumu par izpilddirektora amata konkursu Ķekavas domes opozīcija aktualizēja vairākkārt, jo izpilddirektora pienākumu izpildītājs jau kopš 2017.gada 6.novembra ir domes priekšsēdētājas padomnieks Volanskis, kuru šajā amatā vienpersoniski ar savu rīkojumu iecēla pati priekšsēdētāja.

Jūlijā Ķekavas domnieki ārkārtas sēdē pieņēma lēmumu līdz 1.novembrim izsludināt konkursu uz pašvaldības izpilddirektora amatu. Konkurss izsludināts 31.oktobrī, taču tas tika pozicionēts kā iekšējs, kas nozīmē, ka savus pieteikumus varēja iesniegt tikai pašvaldības iestāžu darbinieki.

Opozīcija gan uzskatīja, ka šāds ierobežojums ir nepamatots un liedz konkursā savu kandidatūru pieteikt arī citiem augsti kvalificētiem pretendentiem.

Piektdienas rītā negaidot tika sasaukta sēde, kurā deputātiem tika "prezentēts" vienīgais konkursa uzvarētājs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu