Ivo Šteinbergs: Karjeru izdomāju turpināt tikai pirmajā trases treniņā

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ivo Šteinbergs
Ivo Šteinbergs Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas skeletonists Ivo Šteinbergs sestdien Siguldā piedzīvoja debiju Pasaules kausa (PK) izcīņā. Viņš sezonas pirmajā posmā izcīnīja 11. vietu un ar braukšanu ir apmierināts. Vēl pirms diviem mēnešiem Šteinbergs apsvēra beigt savu karjeru. 

"Gribējās nostartēt nedaudz labāk - iebraukt desmitniekā, bet, ņemot vērā, ka šī bija mana debija Pasaules kausā, turklāt mājas trasē, tas dubultā iedod nervu atbildību. Tas ļoti atspēlējās uz starta rēķina. Braucieni gan bija diezgan labā līmenī," pēc sacensībām žurnālistiem sacīja Ivo Šteinbergs. "Ar psiholoģiju viss ir kārtībā, jāpiestrādā vēl pie starta."

Divu braucienu summā Šteinbergs uzvarētājam Ņikitam Tregubovam no Krievijas piekāpās 2,32 sekundes. 

"Ja kārtīgi piedomā, mazas kļūdiņas var daudz kur salasīt," teica Šteinbergs. "Braucu ar Rodžera Lodziņa būvēto jauno kamanu. Sākot ar oktobra vidu, mēs to būvējām, mainījām. Nebija pat neviens treniņbrauciens, kurā tā būtu daudz maz līdzīga. Ir izdarīts liels darbs, bet tas ir tikai viens punkts līdz kuram esam tikuši. Tas viss turpināsies līdz Vinterbergas posmam, un turpināsim tādā pašā garā."

Otro vietu Pasaules kausa pirmajā posmā savās mājās izcīnīja Martins Dukurs, sestais bija viņa vecākais brālis Tomass Dukurs

"Skatoties uz sezonas turpinājumu, vēl ir daudz jautājuma zīmes. Plāns ir nobraukt Eiropā visus Pasaules kausa posms, bet jautājums ir, vai mēs spēsim noturēt trešo vietu Pasaules kausā priekš nākamā gada. Varbūt būs jābrauc arī uz Ameriku, bet cīnīties par kaut kādām vietām - tādu mērķu man nav," izteicās Šteinbergs.

Sacensībās viņš piedalās ar savu finansējumu, lielu daļu Šteinbergam sedz brāļi. Seletonists studē un strādā un savu situāciju sportā sauc par pusamatiersiku. 

"Biju domājis par karjeras beigšanu, bet, kad sāku rudenī braukt, sapratu, ka man tas patīk. Varētu teikt, ka šobrīd ar skeletonu nodarbojos hobija līmenī. Līdz ar to man nevienam nekas nav jāatskaitās," neslēpa Šteinbergs. 

"Karjeru izdomāju turpināt tikai pirmajā trases treniņā, kas bija 8. oktobrī," teica Šteinbergs. "Visu vasaru veltīju darbam, iesāku braukt un ļoti labi jutos, lai gan fiziski nebiju trenējies. Man skeletons ļoti patīk un tā ir lieta, kas mani motivē."

Rezultāti (divu braucienu summā)

1. Ņikita Tregubovs (Krievija) 1:41,87

2. Martins Dukurs +0,37

3. Sunbins Juns (Dienvidkoreja) +0,53

4. Aleksandrs Tretjakovs (Krievija) +0,55

5. Fēlikss Kaisingers (Vācija) +0,98

6. Tomass Dukurs +1,04

7. Aleksandrs Gasners (Vācija) +1,07

8. Aksels Jungks (Vācija) +1,73

...

11. Ivo Šteinbergs +2,32

Svētdien Pasaules kausa izcīņas posmā otro reizi sacentīsies vīriešu divnieku ekipāžas bobslejā un notiks sacensības skeletonā sievietēm. 

Latvija skeletonā dāmām nebūs pārstāvēta. Lelde Priedulēna turpina dziedēt kājas savainojumu, un sacensību apritē viņa varētu atgriezties pēc gadu mijas. 

Kopumā Pasaules kausa izcīņā šosezon notiks astoņi posmi. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu