Oskars Ķibermanis: Ir labi padarīta darba sajūta

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Oskars Ķibermanis ar stūmēju Matīsu Mikni
Oskars Ķibermanis ar stūmēju Matīsu Mikni Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas bobsleja pirmā pilota Oskara Ķibermana vadītā divnieka ekipāža sestdien izcīnīja sudraba medaļu sezonas pirmajā Pasaules kausa (PK) izcīņas posmā Siguldā. Viņš jūtas apmierināts ar paveikto un ceru uz veiksmīgu sezonas turpinājumu. 

"Ir labi padarīta darba sajūta," pēc sacensībām žurnālistiem teica Ķibermanis. "Arī pie ideāliem braucieniem atstarpe no uzvarētāja ir liela un tā ir vienīgā viela pārdomām. Kopumā ir okei."

Divu braucienu summā Ķibermanis ar stūmēju Matīsu Mikni uzvarētājam Frančesko Frīdriham no Vācijas piekāpās 0,42 sekundes.

"Neesmu redzējis viņa [Frīdriha] pirmo braucienu, bet dzirdēju, ka viņš esot pieļāvis rupjas kļūdas trases lejas daļā. Savukārt es kļūdījos augšdaļā. Grūti pateikt, ja nebūtu kļūdījies, vai ar viņu spētu līdzvērtīgi cīnīties. Pirmais brauciens man bija sliktāks nekā otrais, bet kļūdas tik un tā pieļāvu. Rezerve palika, bet vai tik liela - tas ir vienīgais jautājums."

Trešo vietu izcīnīja Benjamins Maiers no Austrijas, kurš uzvarētājam piekāpās 0,68 sekundes. 

"Ja godīgi, biju domājis, ka būšu vairāk satraucies," neslēpa Ķibermanis. "Gribējās ātrāk startu uzstumt. Rītdien, iespējams, pamainīsim slidas, bet tas jāizrunā ar treneriem un mehāniķiem. Jāskatās, kur mēs varētu vēl pielikt. Tehnika man ir labā līmenī. Izskatās gan, ka kādam ir vēl labāka, bet tie ir vācieši... Ko var gribēt..." 

Otrs Latvijas pilots Ralfs Bērziņš, kuram šīs bija debijas sacensības Pasaules kausa izcīņā, ar stūmēju Dāvi Spriņģi izcīnīja dalītu septīto vietu. 

"Domāju, pārējie posmi Siguldai "pienes ūdeni". Organizatoriskais līmenis ir ļoti augsts. Citu valstu pārstāvji arī ir ļoti apmierināti. Esmu dzirdējis tikai tos labākos vārdus. Par pašu trasi man personīgi neviens neko nav teicis. Tāds ir bobslejs. Kad aizbraucam uz Leikplesidu vai Vistleru, vai tad mēs arī raudam?" teica Ķibermanis.

Viņš atklāja, ka Siguldas trase nav īpaši parocīga. Ir trases, kuras Ķibermanim patīk labāk. 

"Ja Siguldā pieļauj kļūdu, to ir ļoti grūti izlabot. Praktiski neiespējami," pauda Ķibermanis. 

Rezultāti (divu braucienu summa)

1. Frančesko Frīdrihs (Vācija) 1:39,97

2. Oskars Ķibermanis +0,42

3. Benjamins Maiers (Austrija) +0,68

4. Dominiks Dvoržāks (Čehija) +0,92

5. Aleksandrs Andrijanovs (Krievija) +1,03

6. Niko Valters (Vācija) +1,04

7. Kristofs Hafers (Vācija) +1,05

7. Ralfs Bērziņš +1,05

Svētdien Pasaules kausa izcīņā otro reizi sacentīsies vīriešu divnieku ekipāžas bobslejā un notiks sacensības skeletonā sievietēm. 

Latvija skeletonā dāmām nebūs pārstāvēta. Lelde Priedulēna turpina dziedēt kājas savainojumu, un sacensību apritē viņa varētu atgriezties pēc gadu mijas. 

Kopumā Pasaules kausa izcīņā šosezon notiks astoņi posmi. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu