Ralfs Bērziņš: Uztraukumu palīdzēja pārvarēt ierastā rutīna

Gatis Kreceris
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ralfs Bērziņš (no kreisās) ar stūmēju Dāvi Spriņģi
Ralfs Bērziņš (no kreisās) ar stūmēju Dāvi Spriņģi Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas bobsleja pilots Ralfs Bērziņš sestdien Siguldā piedzīvoja debiju Pasaules kausa (PK) izcīņā. Viņa vadītā divnieka ekipāža ieguva dalītu septīto vietu sezonas pirmajā posmā. Bērziņš pauda gandarījumu, ka viņam ir iespēja piedalīties šāda mēroga sacensībās. 

"Otrais brauciens bija labs, bet pieļāvu mazas kļūdiņas, ko uz rītdienu vajadzētu izlabot. Nevar sapriecāties, rīt jāstrādā ar pilnu atdevi. Par vietu nedomāju, galvenais bija veikt divus labus braucienus," žurnālistiem pēc sacensībām norādīja Bērziņš. "Vajadzētu vēl startā pielikt, cītīgi gatavojamies un domāju, ka rītdien būs labāks starts."

Divu braucienu summā viņš ar stūmēju Dāvi Spriņģi uzvarētājam Frančesko Frīdriham no Vācijas piekāpās 1,05 sekundes. 

"Par tehniku nevaru sūdzēties," sacīja Bērziņš. "Galvenais bija aizvadīt divus labus braucienus. Uztraukumu palīdzēja pārvarēt ierastā rutīna. Par pašām sacensībām nedomāju, bet gan mēģināju koncentrēties tieši braucieniem."

Svētdien tiks aizvadītas vēl vienas sacensības divnieku ekipāžām. 

"Ir neaprakstāma sajūta sacensties ar visiem labākajiem. Man ir dota vienreizēja iespēja," neslēpa Bērziņš. "Šī iespēja ir jāizmanto. Esmu saviļņots, bet nevarētu teikt, ka kājas trīcētu. Esmu priecīgs, ka man ir iespēja piedalīties Pasaules kausā."

Rezultāti (divu braucienu summa)

1. Frančesko Frīdrihs (Vācija) 1:39,97

2. Oskars Ķibermanis +0,42

3. Benjamins Maiers (Austrija) +0,68

4. Dominiks Dvoržāks (Čehija) +0,92

5. Aleksandrs Andrijanovs (Krievija) +1,03

6. Niko Valters (Vācija) +1,04

7. Kristofs Hafers (Vācija) +1,05

7. Ralfs Bērziņš +1,05

Svētdien Pasaules kausa izcīņā otro reizi sacentīsies vīriešu divnieku ekipāžas bobslejā un notiks sacensības skeletonā sievietēm. 

Latvija skeletonā dāmām nebūs pārstāvēta. Lelde Priedulēna turpina dziedēt kājas savainojumu, un sacensību apritē viņa varētu atgriezties pēc gadu mijas. 

Kopumā Pasaules kausa izcīņā šosezon notiks astoņi posmi. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu