Lomačenko izcīna vēl vienu pasaules čempiona jostu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vasīlijs Lomačenko un Hosē Pedraza
Vasīlijs Lomačenko un Hosē Pedraza Foto: AP/Scanpix

Ukrainas bokseris Vasīlijs Lomačenko sestdien Ņujorkā pēc punktiem 12 raundos uzveica Hosē Pedrazu no Puertoriko, izcīnot vēl vienu pasaules čempiona jostu. 

Lomačenko aizstāvēja savu WBA pasaules čempiona jostu vieglajā svarā (līdz 61,2 kilogramiem), pievienojot tai arī WBO jostu, kas līdz šim bija Pedrazas īpašumā.

Divas reizes 11. raundā Lomačenko aizsūtīja pretinieku nokdaunā, galā izcīnot uzvaru pēc punktiem ar rezultātu 117-109, 117-109 un 119-107. 

30 gadus vecais Lomačenko profesionāla boksera karjerā izcīnīja 12. uzvaru 13 cīņās, savukārt 29 gadus vecais Pedraza piedzīvoja 2. zaudējumu 27 dueļos.

Vasīlijs Lomačenko
Vasīlijs Lomačenko Foto: AP/Scanpix

"Esmu priecīgs. Esmu nedaudz pietuvojies savam sapnim, savam mērķim," sacīja Lomačenko, kurš vēlas savā īpašumā iegūt visas prestižās pasaules čempiona jostas.

Lomačenko pēc uzvaras norādīja, ka viņš vēlas nākamgad cīnīties pret pasaules čempionu WBC versijā - 30 gadus veco ASV bokseri Migelu Anhelu Garsiju Kortesu (plašāk zināms ar vārdu Mikijs Garsija).

"Pound for pound" rangā, ko veido prestiži mediji un boksa asociācijas, Lomačenko tiek uzskatīts par labāko bokseri pasaulē, vērtējot visu svaru kategorijas kopā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu