Pēc Votersa nopēluma "Pink Floyd" kavergrupa atceļ turneju Izraēlā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

"Pink Floyd" britu kavergrupa pēc leģendārās rokgrupas mūziķa Rodžera Votersa nopēluma sestdien paziņojusi par koncertu atcelšanu Izraēlā.

Kavergrupa "Pink Floyd Experience" janvārī bija paredzējusi koncertēt trīs Izraēlas pilsētās - Telavivā, Haifā un Beeršebā.

Voterss, kurš muzicēja "Pink Floyd" sastāvā no 1965. līdz 1985.gadam, savos koncertos pastāvīgi aicina boikotēt Izraēlu.

Mūziķis piektdien sociālajā tīklā "Facebook" publicēja attēlu, kurā kavergrupa redzama līdzās ievainotam, ar asiņainām brūcēm klātam bērnam.

"Dziedāt manas dziesmas Izraēlā segregētas auditorijas priekšā un kultūras laukā sniegt atbalstu šīs valsts rasisma un aparteīda valdības attaisnošanai būtu bezkaunīga ļaunprātība un necieņa," skaidroja Voterss. "Cilvēki, kurus jūs grasāties izklaidēt, nogalina savu kaimiņu bērnus, katru dienu aukstasinīgi kādus no viņiem nošaujot."

Voterss skaidro, ka atbalsta Izraēlas boikota, investīciju atsaukšanas un sankciju kampaņu, cenšoties panākt, ka tā maina savu attieksmi pret palestīniešiem.

Kavergrupa sestdien "Facebook" pavēstīja, ka koncertus Izraēlā atceļ.

Koncertu rīkotāji "Egoeast Productions" svētdien paziņoja, ka grupa deaktivizējusi savu vietni "Facebook", reaģējot uz pieredzētajiem uzbrukumiem. Cita starpā tīmeklī publiskoti arī grupas dalībnieku telefona numuri.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu