Latvijas U-20 hokejisti ar zaudējumu sāk cīņu par atgriešanos elitē (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Guntis Lazdāns/LHF

Latvijas U-20 junioru hokeja izlase svētdien Vācijā notiekošā pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīra pirmajā mačā ar 1:3 (0:1, 0:1, 1:1) piekāpās Francijai, būtiski samazinot savas izredzes atgriezties elitē.

Latvijas izlases rindās vienīgos vārtus guva Deniss Smirnovs.

Pirmajā un otrajā trešdaļā Francijas hokejisti guva pa vārtiem, kad izcēlās Lisjēns Ono un Tēmu Luazo. Savukārt noslēdzošajā periodā Latvijas hokejistiem piederēja iniciatīva, kas vainagojās panākumiem, jo 58.minūtē Smirnovs samazināja rezultāta starpību līdz minimumam.

Tiesa, izglābties no zaudējuma Latvijai tā arī neizdevās, jo priekšpēdējā minūtē Luazo raidīja ripu tukšos pretinieku vārtos, izšķirot cīņas likteni.

Planētas meistarsacīkšu turpinājumā Latvijas juniori otrdien spēkosies ar Austriju, dienu vēlāk tiksies ar Vāciju, piektdien būs mačs ar Norvēģiju, bet turnīra noslēgumā sestdien būs tikšanās ar Baltkrieviju.

Tikai turnīra uzvarētāja izcīnīs ceļazīmi uz augstāko divīziju.

Latvijas izlases galvenais treneris Kārlis Zirnis dalībai planētas meistarsacīkstēs iekļāvis 13 uzbrucējus, septiņus aizsargus un divus vārtsargus. Vislielākā pārstāvniecība - astoņi hokejisti - ir no Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga". Par potenciālo izlases līderi var uzskatīt uzbrucēju Emīlu Ģēģeri, kurš sevi paspējis apliecināt jau pieaugušo hokejā, pārstāvot Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubu Rīgas "Dinamo".

 

Zirnim arī šajā sezonā asistē amerikāņu speciālists Frensiss Anzalone, kurš iepriekš kopā ar latviešu speciālistu strādāja Ziemeļamerikas Hokeja līgas (NAHL) vienībā Božersitijas-Šrīvportas "Mudbugs", kā arī asistēja pērnā gada pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā Francijā. Tāpat asistenta pienākumus pilda Raimonds Vilkoits, kurš ikdienā strādā MHL vienībā "Rīga". Tikmēr par U-20 valstsvienības fizisko sagatavotību, kā ierasts, ir atbildīgs Ēriks Visockis.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas U-20 izlase starptautiskajā novembra pārtraukumā piedalījās turnīrā Dānijā, kur izcīnīja pirmo vietu. Pirms pasaules čempionāta latvieši pārbaudes mačā tikās ar Austriju, izcīnot uzvaru ar 5:1.

Pagājušajā gadā Latvijas hokejistiem neizdevās atgriezties elites divīzijā, noslēgumā tikai par punktu atpaliekot no Kazahstānas. Vēl pērnā gada sākumā Latvija spēlēja elites divīzijā, taču zaudēja visās spēlēs, kas lika izkrist uz līmeni zemāku turnīru.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu