Jaunais bobsleja pilots Bērziņš: Par rezultātu nevar sūdzēties, bet kļūdas apzinos

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ralfs Bērziņš
Ralfs Bērziņš Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ar abās dienās Siguldā notikušā Pasaules kausa (PK) posma bobslejā izcīnītajām septītajām vietām Latvijas otrais pilots Ralfs Bērziņš ir apmierināts, bet apzinās pieļautās kļūdas, kas neļāva sasniegt kāroto sešinieku.

Bērziņš sestdien kopā ar stūmēju Dāvi Spriņģi divu braucienu summā bija dalītā septītajā vietā, bet svētdien kopā ar pieredzējušo Intaru Dambi bija vienīgie septītās vietas ieguvēji.

"Nevaru sūdzēties par rezultātu, bet ir jālabo zināmas kļūdas. [Svētdien[ nepadevās labi braucieni. Ļoti gribējās iekļūt labāko sešiniekā, bet tad bija labāk jānobrauc," paškritisks bija Bērziņš. "Tuvu ideāla bija sestdienas otrais brauciens. Trases augšdaļā bija nelielas kļūdas, bet tās nebija būtiskas. Stūmēju maiņai īpašs iemesls nav, vienkārši pamainījām. Galvenais ir labi braukt. Šis tomēr nav Eiropas kauss, te līmenis ir augstāks."

Par Siguldas trasi nereti saka, ka ar to ir "jāsadraudzējas", lai izdotos labs starts. Bērziņš šo hipotēzi apstiprina.

"Tā ir. Jau gadiem mēģinu izveidot šo "draudzību". Kamaniņu sportā gūtā pieredze dod ļoti daudz. Braukšana, protams, atšķiras. Kamanas ir jūtīgākas nekā bobs," pastāstīja jaunais bobslejists.

Šīs sezonas PK izcīņā būs astoņi posmi, nākamais jau jaunnedēļ risināsies Vācijas trasē Vinterbergā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu