Tiesa neatjauno amatā bijušo prokurori Diānu Bebri-Konrādi un nesamaksā negūto algu 35 000 eiro

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Tiesa šonedēļ noraidīja bijušās prokurores Diānas Bebres-Konrādes, kurs no darba tika atlaista zaudētas reputācijas dēļ, prasību par atjaunošanu amatā, šodien vēsta TV3 raidījums "Nekā personīga".

Bebre-Konrāde savulaik centās slēpt pēdas viņas auto izraisītai avārijai un ceļu satiksmes negadījuma vietā uzvedās necienīgi. Bebri-Konrādi par notikušo disciplināri nesodīja, jo lietā iestājās noilgums.

Ģenerālprokurors savu padotu atlaida zaudētas reputācijas dēļ, ko Bebre-Konrāde apstrīdēja tiesā. Pozitīva iznākuma gadījumā viņa atgrieztos darbā un saņemtu neizmaksāto algu 35 000. Tiesā viņas prasību šonedēļ pilnībā noraidīja. Spriedumu iespējams pārsūdzēt.

Bebres-Konrādes auto iebrauca pretējā joslā un ietriecās stāvošā transportlīdzeklī. Mašīnā atradās Bebres-Konrādes vīrs - ceļu policists - un divi nepilngadīgi bērni. Kurš patiesībā vadīja auto, Bebre-Konrāde atteicās nosaukt. Tāpat kā abām amatpersonām nevarēja noteikt alkohola reibuma pakāpi. No pārbaudes prokurore un policists atteicās arī ārstniecības iestādē. Abu uzvedība bija agresīva.

Ilgā slimošana un bērnu kopšanas atvaļinājums ļāva prokurorei izvairīties no disciplināratbildības. Prokurorus tāpat kā tiesnešus administratīvi nesoda. Raidījums prokurori satika nedēļā, kad viņa atgriezās darbā prokuratūrā Aizkrauklē. Nākamajā nedēļā ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers izdeva pavēli Bebri-Konrādi no amata atlaist zaudētas reputācijas dēļ.

Bebre-Konrāde vērsās tiesā, prasot atjaunot sevi amatā un atlīdzināt negūto algu, kas patlaban ir jau vairāk nekā 35 000 eiro. Viņa pati tiesas procesā nepiedalījās, bet uzstājās advokāts, kurš apgalvo - mediji sabiezinājuši notikušā krāsas.

Administratīvā tiesa nevērtēja prokurores vainu konkrētā pārkāpuma izdarīšanā, bet gan viņas rīcību pēc avārijas. "Tiesas ieskatā tas bija pietiekami - šī ziņu nesniegšana, atteikšanās no alkohola pārbaudes un uzvedība ceļu satiksmes negadījuma vietā, lai atzītu, ka šī reputācija ir zaudēta. Sabiedrībā nedrīkstētu veidoties viedoklis, ka tiesneši, prokurori ir izņēmuma gadījums un uz viņiem likums neattiecas," uzsver Jelgavas tiesu nama priekšsēdētājs Mārtiņš Birkmanis.

Prokurore piekritusi, ka pieļāvusi ētikas pārkāpumus, tos skaidrojot ar vēlo vakara stundu un bērnu klātbūtni. Pēc vairākkārtējas sprieduma pārcelšanas, šajā piektdienā, 7.decembrī, tiesa tomēr spriedumu paziņoja, un tas bija bijušajai prokurorei nelabvēlīgs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu