Armēnijas parlamenta vēlēšanās uzvarējusi protestu līdera alianse

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Armēnijā svētdien notikušajās parlamenta pirmstermiņa vēlēšanās pārliecinoši uzvarējusi protestu līdera un premjera pienākumu izpildītāja Nikola Pašinjana alianse "Mans solis", liecina pirmdien publiskotie oficiālie vēlēšanu rezultāti.

(Papildināta ziņa.)

Aliansi "Mans solis" veido Pašinjana vadītā partija "Pilsoniskais līgums", "Misijas partija" un pilsoniskās sabiedrības pārstāvji.

"Mans solis" vēlēšanās izcīnījis 70,43% balsu, paziņojusi Centrālā vēlēšanu komisija.

Otrajā vietā ar ievērojami mazāku balsu skaitu palikusi partija "Plaukstošā Armēnija", kas izcīnījusi 8,27% balsu.

Partija "Izglītotā Armēnija" ieguvusi 6,37% balsu, bet par Republikāņu partiju - bijušo valdošo partiju - nobalsojuši tikai 4,7% vēlētāju, un tā nav iekļuvusi parlamentā.

Kopumā par 101 deputāta vietu cīnījās deviņas partijas un divi politiskie bloki.

Lai iekļūtu parlamentā partijai jāiegūst vismaz pieci procenti balsu, kamēr vēlēšanu blokiem jāpārvar septiņu procentu barjera.

Pašinjans pirmdien pauda lepnumu par tautas izvēli un aicināja visus būt drosmīgiem.

43 gadus vecais bijušais žurnālists kļuva par premjerministru maijā, kad pēc nedēļām ilgiem pret valdību vērstiem protestiem amatu zaudēja ilggadējais Armēnijas līderis Seržs Sargsjans.

Taču Pašinjana centienus īstenot reformas bloķēja Sargsjana vadītās līdzšinējās valdošās partijas pretestība, jo tā parlamentā joprojām saglabāja vairākumu.

Pēc ilgstošas politiskās manevrēšanas un jauniem ielu protestiem iepriekšējais parlamenta sasaukums novembrī tika atlaists.

Vēlētāji ir pauduši optimismu par izmaiņām politikā, ko solījis Pašinjans.

Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas datiem vēlēšanās piedalījās 48,63% vēlētāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu