"River Plate" futbolisti Madridē kļūst par "Copa Libertadores" čempioniem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
"River Plate" futbolisti svin uzvaru "Copa Libertadores"
"River Plate" futbolisti svin uzvaru "Copa Libertadores" Foto: AFP/Scanpix.

Argentīnas futbola klubs Buenosairesas "River Plate" svētdien Madridē kļuva par Dienvidamerikas prestižākā klubu turnīra "Copa Libertadores" uzvarētāju, finālā divu spēļu summā uzvarot savu nesamierināmo pretinieci Buenosairesas "Boca Juniors".

"River Plate" ar "Boca Juniors" pēc pamatlaika cīnījās neizšķirti 1:1 (0:1), bet tā kā arī pirmais duelis noslēdzās bez uzvarētāja noskaidrošanas, bija jāaizvada papildlaiks, kurā pārāki ar 2:0 bija "River Plate" futbolisti, mačā gūstot virsroku ar 3:1.

Abu komandu pirmā spēle "Boca Juniors" laukumā noslēdzās ar kaujiniecisku neizšķirtu 2:2, bet pirms atbildes cīņas izcēlās pamatīgas nekārtības un slavenais derbijs jeb "superclasico" notika ārpus Dienvidamerikas - Madrides stadionā "Santiago Bernabeu", kur spēlē slavenais "Real" klubs.

Mača rezultāts tika atklāts pirmā puslaika priekšpēdējā minūtē, kad pēc individuāla reida vienatā pret "River Plate" vārtsargu nonāca "Boca Juniors" uzbrucējs Dario Benedeto, raidīdams bumbu tīklā. Tiesa, otrā puslaika vidū, 68.minūtē Lukass Prato no aptuveni 13 metriem izlīdzināja rezultātu.

Pamatlaikā uzvarētāju nenoskaidrojot, bija jāaizvada papildlaiks. Mača 109.minūtē "River Plate" kolumbiešu pussargs Huans Kintero ar netveramu sitienu no soda laukuma robežas izvirzīja savu komandu vadībā. Savukārt papildlaika kompensācijas laikā Gonsalo Martiness pēc Kintero piespēles pretuzbrukumā raidīja bumbu tukšos vārtos.

"Taisnīgi uzvarējām un tagad varam svinēt. Zinājām, ka "Boca Juniors" ir fiziski un taktiski spēcīga komanda, taču mēs strādājām līdz beigām, un tas izšķīra mača rezultātu," pēc dueļa teica Kintero.

Šo vienību duelis šī gada "Copa Libertadores" finālā tiek uzskatīts par lielāko klubu divcīņu Argentīnas futbola vēsturē. Šī ir pirmā reize turnīra vēsturē, kad "River Plate" un "Boca Juniors" spēkojās finālā.

"River Plate" prestižo trofeju izcīnījusi četras reizes - 1986., 1996., 2015. un 2018.gadā. Savukārt "Boca Juniors" tikusi pie sešiem tituliem, pēdējo no tiem gūstot 2007.gadā.

Pērn turnīrā triumfēja Brazīlijas komanda Portualegri "Gremio", kas finālā divu spēļu summā pārspēja Argentīnas klubu "Lanus". Šosezon "Gremio" apstājās pusfinālā, kur atzina "River Plate" pārākumu.

Ar septiņām trofejām "Copa Libertadores" titulētākā komanda ir Argentīnas vienība Aveljanedas "Independiente", kas gan pēdējo titulu izcīnīja 1984.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu