Medijs: Siliņš nepagarinās līgumu ar Triestes "Alma" komandu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ojārs Siliņš
Ojārs Siliņš Foto: Sintija Zandersone/LETA

Latvijas izlases basketbolists Ojārs Siliņš neizmantos iespēju pagarināt līgumu ar Itālijas A sērijas komandu Triestes "Alma", ziņo "Sportando" žurnālists Emiliāno Karkija.

Pašlaik 25 gadus vecais Siliņš "Alma" komandai pievienojās oktobrī, noslēdzot divu mēnešu līgumu.

"Siliņš un "Alma", visticamāk, neturpinās savu sadarbību. Latvietis noslēdza divu mēnešu līgumu un ir informējis klubu, ka nepaliks," tviterī raksta Karkija, neatsaucoties uz informācijas avotu.

Siliņš šajā sezonā Itālijas A sērijā septiņās spēlēs vidēji 21 minūtē guvis 7,1 punktu un izcīnījis 2,1 atlēkušo bumbu.

"Alma" komanda, kuru pārstāv vēl viens latvietis Artūrs Strautiņš, ar četrām uzvarām deviņās spēlēs kopvērtējuma tabulā ieņem desmito vietu.

Iepriekšējā sezonā latvietis pārstāvēja Trento "Dolomiti Energia" komandu, kuras sastāvā kļuva par Itālijas vicečempionu.

Itālijas A sērijā Siliņš regulārā čempionāta 30 spēlēs vidēji guva 8,8 punktus un izcīnīja 2,5 atlēkušās bumbas, bet izslēgšanas turnīrā viņam 14 mačos caurmērā 6,7 punkti un 1,6 bumbas zem groziem. Savukārt ULEB Eirokausā latvietis 14 spēlēs vidēji guva 5,7 punktus un izcīnīja 2,2 atlēkušās bumbas.

Siliņš savu profesionāļa karjeru iesāka tieši Itālijā, jo jau kopš 15 gadu vecuma viņš bija A sērijas kluba Redžio di Emīlijas "Grissin Bon" sistēmā, bet pirmajā komandā spēlēja kopš 2012.gada. Savukārt 2016./2017.gada sezonā latvietis pārstāvēja Vācijas bundeslīgas komandu Bonnas "Telekom Baskets".

2013.gada vasarā Siliņš palīdzēja Latvijas U-20 izlasei izcīnīt otro vietu Eiropas čempionātā, bet 2014.gadā viņš ar "Grissin Bon" komandu triumfēja FIBA Eiropas Izaicinājuma kausā.

Zīmīgi, ka "Grissin Bon" sistēmā skolojās arī Strautiņš, līdz ar to abi latvieši atkal uz laiku apvienoja savus spēkus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu