“The Field” koncerta īpašais viesis – Šons Nikolass Sevidžs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Šons Nikolass Sevidžs
Šons Nikolass Sevidžs Foto: Emma Cherny/Publicitātes

29. decembrī Ventspilī, teātra nama “Jūras vārti” Jaunajā zālē gaidāmā zviedru elektroniskās mūzikas mākslinieka un producenta “The Field” koncerta īpašais viesis būs neatkarīgās popmūzikas mākslinieks Šons Nikolass Sevidžs (Sean Nicholas Savage) no Kanādas, kurš jau savulaik viesojies Latvijā.

Par kanādiešu avangarda, lo-fi vai dīvaiņu (no ‘weirdo’ angļu valodā) popmūzikas burvi (bieži vien – princi) dēvētajam Šonam Nikolasam Sevidžam šī būs atgriešanās Latvijā pēc ne tik ilga pārtraukuma. Jau ar pirmajiem diviem koncertiem 2013. gadā Valmierā un Rīgā viņš ieguva vietējo draugu un atbalsta grupu, kura ar laiku kļūst arvien daudzskaitlīgāka.

Jau pēc pirmā, 2008. gadā CD-R matricā izdotā ieraksta aizsākās Šona sadarbība ar Monreālas izdevniecību “Arbutus Records”. Tur zem viena jumta, kādā pamestā industriālajā pilsētas ēkā, tolaik pulcējās un turpina to darīt daudzi - Klēra Bušēra (Claire Boucher) jeb “Grimes”, “Tops”, “Doldrums”, “Blue Hawaii”, “Tonstrartssbandht” un citi.

Šons Nikolass Sevidžs
Šons Nikolass Sevidžs Foto: Publicitātes foto

“Sevidžs ir jaunais popa karalis, tikai tu to, iespējams, vēl nezini,” rakstījis kāds asprātīgs mūzikas apskatnieks Anglijā. “Labākais šīs zemes dziesmu un tekstu autors kopš laika, kad “Nīls bija jauns” (angliska vārdu spēle ‘since Neil was Young’),” izteicies kāds cits. Kopš pagājušā gada koncerta Ventspilī kopā ar britu mākslinieci “Anika” Šons izdevis nu jau savu trīspadsmito albumu. “Screamo” ir kasešu izdevumu triloģijas, kurā ietilpst arī par žanra klasiku kļuvušās “Magnificent Fist” un “Yummy Coma”, noslēdzošā daļa. Šāds nosaukums albumam dots apzināti, pateicoties traģiskajam un aizlauztajam, taču joprojām mūziķim raksturīgajam saturam.

“Viņa jūtas ir tavas jūtas. Sevidžs soļo cienīgi, apraudot zaudējumus un laistoties ar savām ciešanām. Un tas viss tev. Katram un ikvienam.” Tā par albumu “Magnificent Fist” rakstījis žurnāls “Dazed & Confused”. Tiesa, vasaras sākumā klajā nākušo “Screamo” daudzi raksturo kā vēl vairāk melanholijas cauraustu – ar stāstiem par pusaudža gadu spurainumu, naivumu, pārdzīvojumiem un aizraušanos, kuros joprojām klausāma Šonam Nikolasam Sevidžam vien piemītošā spēja runāt tieši un caur visiem saprotamām metaforām, atkailinoties un sevi pasargājot vienlaikus.

Jau stāstīts, ka, atzīmējot aizejošo, spilgtiem kultūras notikumiem bagāto gadu, teātra nams “Jūras vārti” aicina uz Vecgada pasākumu, kura ietvaros savu pirmo un līdz šim vienīgo uzstāšanos Latvijā sniegs arī zviedru elektroniskās mūzikas mākslinieks un producents “The Field”.

Biļetes uz koncertu 29. decembrī teātra nama “Jūras vārti” Jaunajā zālē nopērkamas teātra nama kasē un citviet “Biļešu serviss” tīklā.

Video Šona Nikolasa Sevidža dziesmai “Abracadabra”.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu