Sevastova, Ostapenko un Marcinkēviča saglabā savas vietas pasaules rangā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Latvijas vadošās tenisistes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko saglabājušas savas vietas jaunākajā WTA rangā, kas publicēts pirmdien, viņam tajā ieņemot attiecīgi 11. un 22. pozīciju.

Sevastova pasaules rangā 11.vietu ieņem otro nedēļu pēc kārtas un tas ir viņas karjeras rekords, ko pirmo reizi Latvijas pārstāve sasniedza oktobrī. Viņa oktobrī iekļuva Pekinas WTA "Premier" turnīra finālā, bet Maskavas WTA "Premier" turnīrā apstājās pusfinālā, kas arī veicināja rekordvietas sasniegšanu pasaules rangā.

Tāpat Latvijas pirmā rakete novembrī piedalījās sezonas otrajā svarīgākajā noslēguma turnīrā "WTA Elite Trophy", kur apakšgrupā divās spēlēs izcīnīja vienu uzvaru, ar ko bija par maz pusfināla sasniegšanai un ranga 11.vietas nosargāšanai. Viņa uz neilgu brīdi atkāpās uz 12.pozīciju, bet nesen šo savu rekordvietu atguva.

Tikmēr pēc Francijas atklātā čempiontitula neaizstāvēšanas jūnijā zaudēja vietu ranga labāko desmitniekā, kur uz dažām nedēļām atgriezās augusta/septembra mijā, bet pēc tam sekojusi pakāpeniska lejupslīde uz 22.vietu.

Tāpat arī Latvijas trešā rakete Diāna Marcinkēviča jaunākajā WTA rangā saglabājusi 285.pozīciju. Tikmēr 18 gadus vecā Dainiela Vismane par septiņām vietām pacēlusies uz 594.pozīciju, bet Alise Čerņecka par četrām vietām pakāpusies uz 1126.pozīciju.

Tā kā WTA sezona ir noslēgusies, tad ranga pirmajā septiņdesmitniekā izmaiņu nav, reitinga pirmajām desmit pozīcijām paliekot nemainīgām.

Ranga galvgalī gadu noslēgs rumāniete Simona Halepa, otro vietu ieņem vāciete Angelika Kerbere, bet trešā ir Dānijas pārstāve Karolīna Vozņacka.

Ceturtā ir "WTA Finals" čempione Jeļina Svitoļina no Ukrainas, bet piektā ir ASV atklātā čempionāta uzvarētāja Naomi Osaka no Japānas. Sesto vietu ieņem amerikāniete Sloeina Stīvensa, septītā ir čehiete Petra Kvitova, kura ir priekšā savai tautietei Karolīnai Plīškovai. Devītā ir nīderlandiete Kiki Bertensa, bet pirmo desmitnieku noslēdz talantīgā krieviete Darja Kasatkina.

Tikmēr dubultspēļu rangā Ostapenko saglabā 38.pozīciju, bet Sevastova arī šonedēļ ieņem 57.vietu, kamēr Marcinkēviča par divām vietām atkāpusies uz 202.pozīciju. Vismane rangā ir 871.vietā, bet Čerņecka ir 885.pozīcijā, veicot attiecīgi vienas un trīs vietu kāpumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu