Bobslejists Frīdrihs: Siguldas trase man sākumā likās muļķīga

Mārtiņš Kļavenieks
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Vācijas bobsleja pilots Frančesko Frīdrihs (trešais no labās) uz goda pjedestāla Siguldā.
Vācijas bobsleja pilots Frančesko Frīdrihs (trešais no labās) uz goda pjedestāla Siguldā. Foto: Paula Čurkste/LETA

Aizvadītajā nedēļas nogalē Siguldā abos notikušajos Pasaules kausa (PK) izcīņas posmos bobslejā uzvarējušajam Vācijas pilotam Frančesko Frīdriham Latvijas trase pirmajā treniņu dienā šķitusi muļķīga, bet jau pēc pirmajiem braucieniem iepatikusies.

Divnieku sacensībās sestdien Oskars Ķibermanis/Matīss Miknis izcīnīja otro vietu, bet Ralfs Bērziņš savā PK debijā kopā ar stūmēju Dāvi Spriņģi dalīja 7.vietu. Savukārt svētdien Ķibermaņa divnieks atkal bija otrais, bet Bērziņš kopā ar pieredzējušo stūmēju Intaru Dambi bija septītie. Abās sacensību dienās triumfēja Vācijas ekipāža ar pilotu Frīdrihu.

"Siguldas trase ir ļoti grūta, daudz jāstūrē. Ja nepareizi izbrauc 3., 4. un 5. virāžu, tad noteikti arī 6., 7. un 8. virāža neizdosies. Visiem braucieniem jāizdodas, bet to paveikt ir ļoti grūti," Siguldas trasi raksturoja Vācijas bobslejists Frīdrihs. "Pirmajā treniņu dienā man trase pat šķita muļķīga, bet tanī pašā dienā arvien vairāk braucot, man tā tomēr iepatikās."

PK otrajā posmā divniekiem svētdien Frīdriha pilotētā ekipāža tikai par sešām sekundes simtdaļām apsteidza Oskara Ķibermaņa/Matīsa Mikņa duetu. Uzvaru Frīdrihs nodrošināja trases beigās, kur viņa kamanas slīdēja ļoti labi. Viņš pats gan to nesaista ar tehnisko pārsvaru pār konkurentiem.

"Daudz riskēju trases beigās, lai tomēr uzvarētu. Iespējams, ka taisnajās trases daļās mūsu kamanas slīd ātrāk, bet virāžas un pilota meistarība izšķir galarezultātu," sacīja Frīdrihs. "Šosezon ceram visās sacensībās nobraukt tikpat labi kā Siguldā un kāpt uz goda pjedestāla arī pasaules čempionātā. Nākamajā PK posmā Vinterbergā paredzu, ka rezultāti būs ļoti blīvi tieši četrinieku konkurencē. Iespējams, ka visu pjedestālu aizņemsim mēs, vācieši, bet var būt arī citādi. Četriniekos vismaz piecas ekipāžas var cīnīties par uzvaru."

Siguldā notikušajā PK posmā divas dienas pēc kārtas startēja divnieku ekipāžas, jo Latvijas trasē nedrīkst sacensties četrinieku kamanas. Nākamajā PK posmā Vinterbergā divas dienas pēc kārtas sacentīsies tikai četrinieki.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu