Detaļas, kuras gadās piemirst, rīkojot Ziemassvētku ballītes

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Unsplash

Ziemassvētki ir laiks, kad beidzot var satikt sen neredzētus draugus un radus pašu rīkotās svētku ballītēs. Pusdienu un saviesīgu vakaru rīkošana namamātei un namatēvam ir liela atbildība, un tas ir tikai piedodami, ja ballītē pietrūkst kādu sīkumu. Tomēr, lai svētku vakariņas ar tuviniekiem izdotos nevainojami, pievērs uzmanību šīm lietām, kuras ballīšu rīkotājiem visbiežāk gadās piemirst.

Galda spēles un izklaides

Rīkojot svētku ballītes, visu paspēt nav iespējams, tomēr, plānojot ēdienkarti un pāršķirstot recepšu krājumus, būtu ieteicams atlicināt laiku arī spēļu un izklaižu plānošanai. Pārskati savu galda spēļu kolekciju vai izdomā kādu aizraujošu spēli – asprātīgas izklaides lieliski atkausēs ledu un padarīs ballīti draudzīgāku.

Foto: Unsplash

Pietiekoši daudz glāžu un krūžu

Šī ir visai klasiska problēma – laika gaitā no glāžu komplekta gadās pazaudēt vai saplēst vienu vai divas glāzes, bet attapties tikai tad, kad pienākuši jau nākamie svētki. Pirms uzņem viesus, pārskaiti glāzes un iegādājies papildus vēl vienu glāžu komplektu.

Piemēroti katli un pannas

Pirms sāc plānot pusdienu vai vakariņu mielastu, pārskati skapītī esošos traukus – vai pannā ietilps vistas cepetis ar dārzeņiem, vai zupas katlā sanāks zupa visai ģimenei, vai arī - kur vārīsi kartupeļu biezeni. Uz šādiem pasākumiem ir vērts aizlienēt vecmāmiņas lielos katlus vai arī iegādāties vismaz vienu īpaši lielu cepšanas trauku.

Foto: Unsplash

Galdauts

Galdauti ir teju jebkuram, tomēr tos ir vērts pārskatīt un pārbaudīt vismaz dienu vai divas pirms lielās Ziemassvētku ballītes. Varbūt uz baltā galdauta ir milzīgs traips, vai arī to ir saplosījušas kodes?

Karotes, dakšas un naži

Neatkarīgi vai tās ir ēdamkarotes vai tējkarotes, pirms liec galdā svētku cepeti un pasniedz tēju, pārskati savu karošu, dakšu un nažu atvilktni. Lai viesiem pietiktu karošu un citu piederumu, domā ar rezervi un iegādājies papildu piederumus gan ēšanai, gan maltītes pasniegšanai.

Foto: Unsplash

Galda dekorācijas

Lai gan bez dekorācijām pavisam noteikti var iztikt, tie tomēr spēlē samērā nozīmīgu lomu atmosfēras raisīšanai. Izpušķo galdu ar ziediem vai svecēm, uzliec kādus svētkiem raksturīgus rotājumus vai vismaz pie katra šķīvja pieliec salvetes ar Ziemassvētku tematiku.

Mērces trauks

Arī mērces trauks savā ziņā ir sīkums, un ar labu improvizāciju var izdoties to aizstāt ar kādu citu trauku, tomēr tam ir nepieciešama īpaši radoša domāšana vai arī mērce ballītes laikā nonāk ne tikai uz viesu šķīvjiem, bet arī uz galdauta

Foto: Unsplash

Papildu krēsli

Krēsli svinībās mēdz būt deficīta mēbele, it īpaši, ja kāds no viesiem negaidīti atved otro pusīti vai kādu draugu. Gluži kā ar šķīvjiem un dakšām, arī par krēsliem domā ar rezervi un iepriekš izplāno, kur katrs no viesiem sēdēs.

Ledus spainis

Neaizmirsti atvēsināt šampanieti pirms tosta. Liels ledus spainis būs ne tikai eleganta svētku atribūtika, bet noderēs arī praktiski.

Foto: Unsplash
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu