Rinkēvičs ar Vējoni nav pārrunājuši ministra iespējamo virzīšanu premjera amatam (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

​Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni nav pārrunājis ministra iespējamo virzīšanu Ministru prezidenta amatam, aģentūrai LETA apgalvoja ārlietu ministra padomnieks Mārtiņš Drēģeris.

Drēģeris teica, ka pēdējo dienu laikā Rinkēvičam ar Vējoni šāda saruna neesot bijusi.

Šodien gaidāma Ministru prezidenta amata kandidāta Alda Gobzema (KPV LV) vizīte pie Valsts prezidenta, kurš bija devis viņam divas nedēļas Ministru kabineta izveidošanai.

Gobzems aizvadītajā nedēļā atsauca sākotnējo piedāvājumu par iespējamo Ministru kabineta sastāvu un pauda, ka tuvākajās dienās piedāvās partijām atbalstīt "bezpartejisku profesionāļu veidotu valdību".

Līdz ar šādu soli Gobzems Ministru kabinetā piedāvāja arī samazināt ministru skaitu. Tādējādi viņš atgriežoties pie priekšvēlēšanu laikā dotajiem solījumiem, atsakoties no pēc vēlēšanu laikā īstenotajiem kompromisiem, skaidroja Gobzems. "KPV LV" pirms vēlēšanām solīja ministriju skaitu samazināt līdz sešām.

Tomēr Gobzema plāns neguva citu partiju atbalstu un sestdien vakarā viņš partijām esot piedāvājis jaunu plānu - turpināt diskusijas četru partiju sastāvā, bez Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), tādējādi neturpinot uzstāt uz iepriekš piedāvāto valdības izveidošanu no bezpartejiskajiem ministriem.

Aģentūras LETA aptaujātās partijas norādīja, ka pagaidām neplāno iesaistīties sarunās par jauniem piedāvājumiem.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu