Krievijas Nacionālajai gvardei tiešām piegādāti produkti par paaugstinātām cenām (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TASS/Scanpix

Krievijas Pretmonopolu dienests (FAS) pēc Federālā Drošības dienesta (FSB) prasības novembrī ierosināja lietu saistībā ar pārtikas produktu piegādāšanu Nacionālajai gvardei par mākslīgi paaugstinātām cenām, ziņo Krievijas medijs RBK, atsaucoties uz situāciju pārzinošiem avotiem.

Jau maijā FSB ierosināja FAS veikt pārbaudi uzņēmumā “Družba narodov” saistībā ar aizdomām par produktu cenu uzpūšanu.

“Družba narodov” ir vienīgais pārtikas produktu piegādātājs Nacionālajai gvardei.

Izmeklēšanā secināts, ka piegādātājs mākslīgi paaugstinājis cenu virknei produktu, uzņēmumam faktiski darbojoties gan kā piegādātājam, gan kā starpniekam.

Tā, piemēram, sardeļu un cīsiņu piegādes līgums mākslīgi sadārdzināts par 3,4 miljoniem rubļu.

Līdz šim Nacionālā gvarde ar “Družba narodov” noslēgusi līgumus par pārtikas produktu piegādi kopumā astoņu miljardu rubļu vērtībā un apmaksāti ir jau 4,7 miljardi rubļu no šīs summas.

Šis jautājums šovasar izraisīja skaļu skandālu, kurā tika ierauts Nacionālās gvardes virspavēlnieks, ģenerālis Viktors Zolotovs.

Par iespējamo korupciju Nacionālās gvardes pārtikas iepirkumā ziņoja arī opozicionāra Alekseja Navaļnija izveidotais Krievijas Korupcijas apkarošanas fonds.

Pēc šiem paziņojumiem Zolotovs publiski paziņoja, ka Navaļņijs esot attiecībā uz viņu izteicis aizvainojuši melīgas pārdomas, kuras tāpat vien nepiedodot, tāpēc viņš izsauc Navaļniju uz “dueli”, piesolot no opozicionāra “izklapēt karbonādi”.

Navaļnijs dueļa vietā piedāvāja Zolotovam rīkot debates kādā no federālajiem televīzijas kanāliem, no kā Zolotovs atteicās.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu