Vīrietis izklepo dīvainu asins recekli, kas izskatās pēc viņa bronhiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Asins receklis bronhu formā
Asins receklis bronhu formā Foto: The New England Journal of Medicine ©2018

Asiņu klepošana, protams, ir lielāku vai mazāku nelaimi vēstošs simptoms, tomēr relatīvi tas nav nekas neparasts. Neskatoties uz to, kāds vīrs pamatīgi šokējis ārstus, kad izklepojis visai neierastas formas asiņu recekli, kas izskatījās kā viņa bronhi.

Kā rakstīts pētījumā, kas publicēts zinātniskajā žurnālā “The New England Journal of Medicine”, vīrietis ārstējās no nopietnas sirdskaites. Viņa sirds muskulis nespēja pietiekami apgādāt ķermeni ar asinīm.

Vīrieša stāvoklis bija tik smags, ka ārsti viņu turēja pie ventrikulārās palīgierīces, kas  palīdz sirdij pumpēt asinis. Ņemot vērā, ka šīs ierīces paaugstina asins recekļu risku, vīrietim tika izrakstītas asinis šķidrinošas zāles, kas savukārt paaugstina asiņošanas risku un izraisa asins klepošanu.

Foto: The New England Journal of Medicine ©2018

Jau iepriekš pacients piedzīvoja dažas asins klepošanas epizodes, kuru laikā tika izklepoti nelieli asins recekļi, tomēr pēdējā, ļoti smagā klepus lēkmē pacients izklepoja veselu gabalu no labā “bronhu koka”. Citiem vārdiem sakot, tas bija no sarecējušām asinīm veidojies receklis bronhu formā.

“Mēs visi bijām šokā. Tas ir gadījums, ko ir grūti pat iztēloties. Tā notiek ļoti, ļoti reti,” izdevumam “The Atlantic” atklāja galvenais ārsts Džordžs Vīzeltālers (Georg Wieselthaler).

Biežāk pacienti izklepo limfu vai gļotu bronhiālos veidojumus. Asinis nav tik biezas kā citas substances, tāpēc tās reti kad turas kopā pēc izklepošanas.

Ārsts arī atklāja, ka šajā gadījumā pacientam bija infekcija, kuras rezultētā asinīs bija paaugstināts proteīna fibrinogēna līmenis, kas ļauj asinīm veidot stingrus recekļus. Lai arī tālākas klepus epizodes vīrietim nebija, nedēļu pēc šā gadījuma viņš nomira.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu