Pasniegta folkloras balva “Austras koks”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Aizvadītajā svētdienā (9. decembrī) VEF Kultūras pils Kamerzālē notika Latvijas folkloras dižkoncerts. Koncertā piedalījās leģendārās folkloras kopas no Rīgas - “Grodi”, “Skandinieki”, “Vilkači”, Alsungas “Suitu sievas”, kā arī Jelgavas “Dimzēns”, Līvānu “Ceiruļeits” un Siguldas “Senleja”. Koncerta laikā pirmo reizi tika pasniegta folkloras balva “Austras koks”. Aplūko foto!

2018. gadā folkloras balvu “Austras koks” nominācijā par dzīvesziņas kopšanu un daudzināšanu saņēma Kokneses folkloras kopa “Urgas” (darbojas kopš 2005. gada, aktīvi kopj Kokneses un tuvākās apkārtnes nemateriālo mantojumu) un biedrība “Baltaine” (radošā māja Kokneses pagastā, kuras aktivitātes saistītas ar gadskārtu svētkiem, ģimenes godiem, kulinārā mantojuma meistarklasēm, kā arī mūzikas instrumentu spēli un rokdarbu radīšanu). Nominācijā par mūža ieguldījumu balvu saņēma Marija Steimane, zināma arī kā Ručs, folkloras kopas “Suitu sievas” dalībniece.

Latvijas folkloras dižkoncertu un folkloras balvas pasniegšanu rīko Latvijas Folkloras biedrība un Rīgas dome. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu