ES uzstāj, ka nerīkos jaunas sarunas par "Brexit" vienošanos

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

 Eiropas Savienība (ES) jau ir Lielbritānijai piedāvājusi "vislabāko un vienīgo iespējamo" "Brexit" šķiršanās vienošanos un par to atkārtotas sarunas nerīkos, pirmdien pirms gaidāmā balsojuma Lielbritānijas parlamentā brīdināja Eiropas Komisija (EK).

"Mūsu nostāja nav mainījusies, un, kas attiecas uz mums, Lielbritānija ES pamet 29.martā," preses sekretāre Mina Andrejeva sacīja žurnālistiem.

Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja svētdien ir runājusi ar EK prezidentu Žanu Klodu Junkeru, pirms vienošanās nodošanas parlamentam sniedzot "jaunāko informāciju par lietu stāvokli".

ES Tiesa pirmdien pieņēma lēmumu, atzīstot, ka Lielbritānijai ir tiesības vienpusējā kārtā atteikties no ES pamešanas plāna, ja tā par šādu soli izšķiras pirms "Brexita" dienas marta beigās.

Tomēr Andrejeva norādīja, ka tiesas lēmums nemaina ES sarunu nostāju.

"Mums uz galda ir vienošanās, kuru Eiropadome 25.novembrī ir apstiprinājusi 50.panta formātā. Kā sacīja prezidents Junkers, šī vienošanās ir vislabākā un vienīgā iespējamā. Mēs jaunas sarunas nerīkosim."

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu