Kariņš: Nebūtu pārsteidzoši, ja nākamais premjera kandidāts būtu no "Attīstībai/Par!" (11)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Krišjānis Kariņš.
Krišjānis Kariņš. Foto: Evija Trifanova/LETA

Nebūtu pārsteidzoši, ja nākamais premjera amata kandidāts būtu no politiskās apvienības "Attīstībai/Par!", acīja "Jaunās Vienotības" (JV) priekšsēdētājs Krišjānis Kariņš.

Kariņš skaidroja, ka šis jautājums vēl nav apspriests ar JV biedriem, tomēr, viņaprāt, būtu diezgan loģiski, ja nākamais valdības veidošanas mēģinājums tiktu uzticēts "Attīstībai/Par!". Viņš skaidroja, ka tas nebūtu pārsteidzoši, jo pārējiem jaunajiem politiskajiem spēkiem ar lielāko atbalstu vēlēšanās šāda iespēja tika dota. Vienlaikus Kariņš akcentēja, ka šī izvēle ir prezidenta rokās.

Politiķis uzskata, ka partijas vēl varētu spēt vienoties par premjera amata kandidātu, ja katra partija būtu gatava nedaudz atkāpties no sākotnējām pozīcijām. Līdz šim problēma esot bijusi tajā, ka pārāk daudzi politiskie spēki jūtas, kā noteicēji.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis atsauks politiķa Alda Gobzema (KPV LV) nomināciju premjera amatam.

Vējonis pēc tikšanās ar Gobzemu žurnālistiem sacīja, ka sagatavos rīkojumu par nominācijas atsaukšanu, kā arī sāks konsultācijas ar partijām.

Gobzems bija otrais nominētais premjera amata kandidāts, kurš mēģināja izveidot valdību. Iepriekš prezidents bija uzticējis valdības veidošanu Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderim Jānim Bordānam. Taču pēc nedēļu ilgiem JKP centieniem vienoties par iespējamo Bordāna valdību un tās darbiem vairākas partijas nolēma izstāties no šīm sarunām. Ņemot to vērā, prezidents Bordāna nomināciju atsauca.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu