Gobzems norāda gan uz viņa valdības veidošanas "torpedēšanu", gan atzīst atsevišķas kļūdas (13)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ministru prezidenta amata kandidāts Aldis Gobzems.
Ministru prezidenta amata kandidāts Aldis Gobzems. Foto: Zane Bitere/LETA

Līdzšinējais Ministru prezidenta amata kandidāts Aldis Gobzems (KPV LV) pirmdien atzina, ka ir pieļāvis atsevišķas kļūdas sarunās par viņa vadītas valdības veidošanu, vienlaikus paužot pārliecību, ka jau no pirmās dienas bijis skaidrs, ka viņa veidotā valdība tiks "torpedēta".

Viņš norādīja, ka valdības veidošanas laikā ir ieguvis "papildu briedumu un vēl vienu ziloņa ādu". Politiķis pauda, ka kaitējumu ir nodarījusi viņa saistīšana ar ekspolitiķi Aināru Šleseru.

Gobzems atzina, ka pieļāvis kļūdu, ļaujot partijām tik ilgi domāt par viņa ministru sadalījuma piedāvājumu. Tāpat viņš sacīja, ka zināja par "Dienas Biznesā" gaidāmo interviju ar Šleseru un vēlējās to "apsteigt". Tomēr pēc viņa paustā tas bija kļūdains lēmums, jo šajā situācijā notikuši centieni viņu sasaistīt ar Šleseru. Gobzems apgalvoja, ka viņš nekad nav ticies vai veicis darījumus ne ar vienu Šlesera biznesa partneri.

Viņš arī norādīja, ka neatbalstītu politiķi Edgaru Rinkēviču (JV) Ministru prezidenta amatam, ja viņa kandidatūra tiktu izvirzīta. Tāpat viņš neatbalstītu politiķa Arta Pabrika (AP) kandidatūru.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis pirmdien pēc tikšanās ar Gobzemu paziņoja, ka atsauks viņa nomināciju premjera amatam un sāks konsultācijas ar partijām.

Kā skaidroja Valsts prezidents, tikšanās laikā kopīgi secināts, ka pašreizējā brīdī, beidzoties dotajam divu nedēļu termiņam, Gobzema kandidatūrai nav vairākuma atbalsta. "Pēc sarunas es Gobzemu informēju, ka sagatavošu rīkojumu par viņa kandidatūras atsaukšanu un tuvākajā laikā sākšu konsultācijas ar politiskajām partijām par viņu redzējumu un turpmākajiem soļiem," žurnālistiem sacīja Vējonis.

Tas, vai nākamais kandidāts būs no malas vai no partiju vidus, būs atkarīgs no konsultācijas ar partijām, piebilda Vējonis.

Gobzems bija otrais nominētais premjera amata kandidāts, kurš mēģināja izveidot valdību. Iepriekš prezidents bija uzticējis valdības veidošanu JKP līderim Jānim Bordānam. Taču pēc nedēļu ilgiem JKP centieniem vienoties par iespējamo Bordāna valdību un tās darbiem vairākas partijas nolēma izstāties no šīm sarunām. Ņemot to vērā, prezidents Bordāna nomināciju atsauca.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu