Bordāns: Vēl ir iespējas atrast partiju virzītu premjera amata kandidātu (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Jaunās konservatīvās partijas valdes priekšsēdētājs Jānis Bordāns.
Jaunās konservatīvās partijas valdes priekšsēdētājs Jānis Bordāns. Foto: Edijs Pālens/LETA

Pašlaik nav izsmeltas iespējas atrast partiju virzītu premjera amata kandidātu, sacīja Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderis Jānis Bordāns.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis rīt uz atsevišķām tikšanās reizēm Rīgas pilī aicinājis parlamenta partiju frakciju vadītājus, un plkst.14 tikšanās ar prezidentu paredzēta JKP Saeimas frakcijas priekšsēdētājai Jutai Strīķei, pavēstīja Bordāns. Viņš norādīja, ka droši vien konkrētāka virzība valdības veidošanā būs redzama pēc sarunām ar prezidentu. Pašlaik nav izsmeltas iespējas atrast partiju virzītu premjera amata kandidātu, norādīja Bordāns.

Pēc sarunām ar prezidentu būtu gaidāmas partiju savstarpējās sarunas, un JKP ir gatava runāt ar nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK, partiju "KPV LV", kā arī partiju apvienībām "Jaunā Vienotība" (JV) un "Attīstībai/Par!". Savukārt sarunas netiks rīkotas ar partiju "Saskaņa" un Zaļo un zemnieku savienību, pauda politiķis. Viņš norādīja, ka jau publiski ir paudis, ka JKP ir jāveido ciešākas attiecības ar nacionālo apvienību, jo abas partijas ir ideoloģiski tuvas. Tāpat JKP "saskarsmes punkti" ir ar "KPV LV" un JV, piebilda politiķis.

Kā ziņots, Valsts prezidents Raimonds Vējonis atsauks politiķa Alda Gobzema (KPV LV) nomināciju premjera amatam. Tāpat viņš apņēmies sākt konsultācijas ar partijām.

Prezidents Gobzemu premjera amatam nominēja 26.novembrī. Vējonis Gobzemam deva divas nedēļas laika, lai viņa veidotā valdība varētu iegūt vairākuma atbalstu, būtu zināmi ministri un jaunās valdības paveicamie galvenie darbi. Gobzemam izveidot valdību nav izdevies.

Gobzems bija otrais nominētais premjera amata kandidāts, kurš mēģināja izveidot valdību. Iepriekš prezidents bija uzticējis valdības veidošanu Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderim Jānim Bordānam. Taču pēc nedēļu ilgiem JKP centieniem vienoties par iespējamo Bordāna valdību un tās darbiem vairākas partijas nolēma izstāties no šīm sarunām. Ņemot to vērā, prezidents Bordāna nomināciju atsauca.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu