Ostapenko turpinās sadarbību ar treneri Shāpu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: AP/LETA

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko turpinās sadarbību ar Nīderlandes treneri Glenu Shāpu, intervijā "Latvijas Televīzijas" raidījumā "Sporta studija" atklāja sportiste. 

Ostapenko pērn sadarbojās ar Spānijas treneri Anavelu Medinu-Garrigesu, savukārt šogad ar Latvijas tenisisti strādāja divi ārzemju speciālisti - vispirms Deivids Teilors no Austrālijas, bet pēc tam Shāps.

Iepriekš savā trenera karjerā Shāps strādājis ar vairākām augsta līmeņa tenisistēm, teju ar visām sasniedzot WTA ranga Top 10 (izņemot ar igaunieti Aneti Kontaveitu):

  • Krievijas tenisiste Nadja Petrova (bijusi pasaules 3. rakete gan vienspēļu rangā, gan dubultspēļu reitingā);
  • igauniete Anete Kontaveita (šobrīd 21. vieta WTA rangā, vienu pozīciju priekšā Ostapenko);
  • krieviete Dinara Safina (kādreizējā vienspēļu pasaules ranga līdere);
  • Jeļena Dokiča no Austrālijas (karjeras rekords WTA rangā - 4. vieta).

Ostapenko iepriekšējās trīs nedēļas aktīvi strādājusi pie fiziskās sagatavotības, taču šonedēļ viņa sākusi arī spēlēt tenisu. Iepriekš rokas traumas dēļ tenisiste nevarēja pilnvērtīgi trenēties, bet, par laimi, operācija starpsezonā nebija nepieciešama.

"Treneris paliek tas pats - Glens no Holandes. Sākām kopā strādāt pirms Vimbldonas - zāles sezonā. Viņš ir jau ieradies Rīgā. Šodien bija pirmā diena, kad pamazām sākām trenēties pēc traumas. Turpināšu strādāt arī ar fizioterapeitu Maiklu Novotniju," pastāstīja Ostapenko. 

Pašlaik 21 gadu vecā Ostapenko šosezon sasniedza 5. vietu pasaules rangā, kas Latvijas tenisā ir visu laiku labākais rādītājs. Latvijas tenisiste šogad iekļuva Vimbldonas čempionāta pusfinālā, kā arī sasniedza Maiami turnīra finālu.

2018. gada sezonā Ostapenko uzvaru un zaudējumu bilance vienspēļu turnīros ir 23 pret 21.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu