Asociācija: Apdrošinātājiem šis gads Latvijā bija izaugsmes gads (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Apdrošinātājiem šis gads Latvijā bija izaugsmes gads, otrdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Latvijas Apdrošinātāju asociācijas prezidents Jānis Abāšins.

"Gads kopumā ir bijis izaugsmes gads," teica Abāšins, piebilstot, ka 2018.gada deviņos mēnešos četros lielākajos apdrošināšanas veidos - transportlīdzekļu īpašnieku obligātajā civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošināšanā, veselības apdrošināšanā, īpašumu apdrošināšanā un sauszemes transporta (KASKO) apdrošināšanā - bijusi izaugsme, kas pārsniedz 10%.

Abāšins atzīmēja, ka arī dzīvības apdrošināšanā šogad vēl bija pieaugums, bet, iespējams, no šā gada ieviestās nodokļu reformas sekas šis apdrošināšanas veids izjutīs nākamajā gadā.

Tāpat Abāšins minēja, ka šogad ir pieaugusi lauksaimnieku interese par sējumu apdrošināšanu.

Asociācijas vadītājs pavēstīja, ka šobrīd tiek strādāts, lai no 2019.gada pavasara lauksaimniekiem sējumu apdrošināšanā būtu iekļauta arī apdrošināšana pret sausumu.

Savukārt, runājot par OCTA apdrošināšanu, Abāšins norādīja, ka lielākais cenu lēciens šajā apdrošināšanas veidā bija 2017.gadā, bet šogad pieaugums bija neliels.

"Iespējams, kāpums ir bijis nedaudz lielāks kā reālās vajadzības, taču jāņem vērā, ka apdrošinātāji OCTA jomā mīnusos ir sēdējuši 10 gadus, akumulējot 50 miljonu eiro zaudējumus," atzina Abāšins, piebilstot, ka šobrīd neredz nopietnu iemeslu, lai OCTA cenas turpinātu būtiski augt.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu