Eiropas filmu tirgū iecerēts popularizēt Rīgu kā filmēšanas galamērķi (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Seriāla "Narcos" aktieris Matiass Varela Rīgā filmējas Zviedrijas seriāla "Apžilbinātie"
Seriāla "Narcos" aktieris Matiass Varela Rīgā filmējas Zviedrijas seriāla "Apžilbinātie" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīgas pašvaldība iecerējusi piedalīties Eiropas filmu tirgū, lai ārvalstu kino producentu vidū popularizētu Rīgu kā filmu uzņemšanas galamērķi.

Rīgas dome projektā piedalīsies sadarbībā ar Nacionālo kino centru un Latvijas Kinoproducentu asociāciju. Festivāls norisināsies Berlīnē, laika posmā no 7. februāra līdz 15. februārim, un visi trīs partneri iecerējuši tajā izvietot kopīgu stendu.

Ieceres vispārējais mērķis ir sekmēt Rīgas un Latvijas filmu nozares profesionāļu savstarpēju sadarbību, kā arī veicināt kino tūrismu un ārvalstu filmu nozaru finansējuma piesaisti Rīgai un Latvijai.

Projekta pieteikumā norādīts, ka pilsētas ekonomiskās konkurētspējas kontekstā kultūra un tūrisms var ne tikai kalpot par ienākumu avotu, bet arī palīdzēt veidot pozitīvu pilsētas tēlu, veicinot Rīgas konkurētspēju un atpazīstamību tieši starptautiskā mērogā.

Projekta kopējais budžets ir 21 000 eiro, un pašvaldībai kopumā jānodrošina 7000 eiro.

Foto: Seriāla "Narcos" aktieris Matiass Varela Rīgā filmējas Zviedrijas seriālā "Apžilbinātie".

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu