Latvijas U-21 futbola izlase uzzinājusi pretiniekus EČ kvalifikācijas ciklā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Latvijas U-21 futbola izlase
Latvijas U-21 futbola izlase Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas U-21 futbola izlase 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā spēlēs vienā apakšgrupā ar Serbiju, Poliju, Krieviju, Bulgāriju un Igauniju, noskaidrojies otrdien notikušajā izlozē.

(Pievienota 4.-5.rindkopa.)

Pirms izlozes Latvija bija iekļauta piektajā no sešiem groziem.

No spēcīgākā - pirmā - groza pretī nāca Serbija, kamēr no otrā - Polija. No trešā groza Latvijai tika Krievija, bet no ceturtā - Bulgārija. Savukārt no vājākā, sestā, groza valstsvienībai tika ielozēta Igaunija.

Serbijas un Polijas izlases ir kvalificējušās nākamā gada Eiropas čempionātam, kamēr pārējās vienības tajā nepiedalīsies. Serbi piedalījušies jau iepriekšējos divos finālturnīros, taču nav pārvarējusi grupu turnīru. Savukārt šī gadsimta ievadā šī izlase trīs reizes pēc kārtas sasniedza pusfinālu, divreiz tiekot arī pie sudraba.

Tikmēr Polijas valstsvienība Eiropas čempionātā spēlēja pērn, tomēr neizkļuva no apakšgrupu turnīra. Tā finālturnīram bija kvalificējusies pirmo reizi 20 gadu laikā. Savukārt Krievija kontinenta meistarsacīkstēs iepriekš spēlēja 2013.gadā.

Atlases sacensības uz 2021.gada Eiropas čempionātu sāksies nākamā gada martā un noslēgsies 2020.gada oktobrī, bet "play-off' kārta tiks aizvadīta novembrī. Savukārt finālturnīrs būs 2021.gada jūnijā, turklāt saimnieces Ungārija un Slovēnija vietu tajā jau ir garantējušas.

Kopumā kvalifikācijā ir deviņas grupas, katrai apakšgrupas uzvarētājai iegūstot tiesības startēt finālturnīrā. Tikmēr otro vietu ieguvēju noteikšanā tiks ņemti vērā rezultāti pret grupas pirmo piecu komandām, un pēc tam divas labākās no tām turpinājumā vēl vienu ceļazīmi sadalīs "play-off" kārtā.

Latvijas U-21 izlase nesen noslēdza 2019.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīru, kur ar četriem punktiem desmit spēlēs palika piektajā vietā savā grupā, apsteidzot tikai Andoru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu