Dzimumu mainījis bokseris vēsturiski uzvar savā pirmajā profesionālajā cīņā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Dzimumu mainījušais bokseris Pets Manuels pirms cīņas Indijā.
Dzimumu mainījušais bokseris Pets Manuels pirms cīņas Indijā. Foto: instagram.com/team_pat_manuel/

Vēstures lappusēs savu vārdu ierakstījis 33 gadus vecais ASV bokseris Pets Manuels - viņš kļuvis par pirmo šā sporta veida pārstāvi, kurš ringā sacenties gan kā vīrietis, gan kā sieviete. Vēl 2012.gadā Manuels bija sieviete un centās iekļūt ASV olimpiskajā komandā.

Pets, kurš piedzima kā Patrīcija, uzauga kādā Losandželosas piepilsētā. Patrīcija jau bērnībā esot jutusi, ka ir citāda. 17 gadu vecumā viņa sāka nodarboties ar boksu un uzreiz guva arī pirmos panākumus. Patrīcija nolēma nestudēt koledžā, bet nodarboties tikai ar boksu, piecreiz uzvarot ASV čempionātā.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#tbt that time I was 17 and got stopped in 30secs in my first fight ?

A post shared by Patricio "Pat" Manuel ? (@team_pat_manuel) on

Kad 2010.gadā Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) iekļāva sieviešu boksu olimpisko spēļu programmā, Patrīcija centās sasniegt olimpiskās virsotnes.

2012.gadā boksere piedalījās ASV olimpiskās komandas atlasē, taču savainoja plecu. Jau nākamajā gadā Patrīcija veica dzimuma maiņu un kļuva par Patrisio. Hormonu terapijas dēļ gan viņš sākotnēji nevarēja nodarboties ar boksu, bet tomēr atgriezās pie šā sporta veida. 

Šā gada septembrī Manuels ieguva profesionālā boksera licenci un pūļa finansēšanas platformā tīmeklī kopumā saņēma 10,5 tūkstošus dolāru, lai sagatavotos debijai profesionāļos.

Par Manuela pretinieku pirmajā profesionālajā cīņā kļuva meksikānis Ugo Agilars, kuru dzimumu mainījušais bokseris uzvarēja pēc punktiem - 39:37. Līdz ar to Manuels kļuva par pirmo bokseri vēsturē, kurš pēc dzimuma maiņas uzvarējis profesionālā boksa mačā.

Cīņa notika Indijā, un to rīkoja reiz izcilā boksera Oskara de la Hoijas kompānija "Golden Boy Promotions".

Savu dzīvesstāstu Manuels atklājis arī vietnē "YouTube" atrodamajā kanāla "60 Second Docs" video.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu