Raimonds Pauls par skandālu ap simtgades koncertā izmaksātajām summām (19)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Konkursa "Riga Jazz Stage 2018" žūrijas pārstāvis Raimonds Pauls piedalās preses konferencē, kurā informē par džeza mākslinieku konkursu "Riga Jazz Stage 2018".
Konkursa "Riga Jazz Stage 2018" žūrijas pārstāvis Raimonds Pauls piedalās preses konferencē, kurā informē par džeza mākslinieku konkursu "Riga Jazz Stage 2018". Foto: Evija Trifanova/LETA

Decembra sākumā Latvijas Televīzijas raidījums "Aizliegtais paņēmiens" publicēja informāciju par Latvijas valsts simtgades svētku koncertu "Mīlestības vārdā. 18+" izmaksātajām autoratlīdzībām. Kā izrādās, tajās izmaksāti vairāk nekā 57 000 eiro, no kuriem vairāk nekā 17 000 eiro saņēmis mākslinieks Jānis Šipkēvics, savukārt pretrunīgi vērtētā dziedātāja Evija Vēbere - 666 eiro. Izdevums "Privātā Dzīve" sazinājās ar komponistu Raimondu Paulu, lai noskaidrotu viņa viedokli par vienu no aprunātākajām tēmām simtgades kontekstā.

Komponists izdevumam saka: "Nu labi... puikas nopelnīja un satricināja visu Latviju. Bet cik te nav izzagts, cik nav apzagts? Es arī te viens tāds sēžu, kurš ir klasiski apzagts, un neviens man netaisās neko atdot. Un kāpēc neviens par OIK [obligātā iepirkuma komponenti - red. piez.] un no cilvēkiem izkrāptajiem četriem miljardiem nerunā?"

Atgādinām, ka Šipkēvica autoratlīdzības summu veido viņa paša kā mākslinieka dalība šajā pasākumā (11 500 eiro), koncerta mākslinieciskās daļas izpildproducēšanas pakalpojumu nodrošināšana (4399 eiro), kā arī saturiskās koncepcijas izstrāde (1176 eiro).

Foto: "Mīlestības vārdā. 18+"

Videografiku autors Gatis Mūrnieks par koncertu nopelnījis aptuveni 6400 eiro, mūziķis Reinis Sējāns - teju 6000 eiro. Sociālajos tīklos plaši apspriestā jaunā izpildītāja Evija Vēbere par divu dziesmu izpildījumu saņēmusi 666 eiro, bet, piemēram, grupas "Prāta vētra" dalībnieks Renārs Kaupers - 1000 eiro. Jānis Jubalts, kurš arī ir "Prāta vētras" biedrs un uzstājās šajā koncertā, raidījumam veidotājiem norādīja, ka autoratlīdzību nav saņēmis vispār, jo uzstājies draugu aicināts.

Līdzās māksliniekiem par koncertu naudu saņēmuši virkne citu cilvēku, piemēram, par koncerta norises virsuzraudzību 3200 eiro samaksāts Evai Juhņēvičai, koncerta ekspertam un konsultantam Ģirtam Krastiņam, kurš bijis atbildīgs par producēšanas dokumentu izstrādi, samaksāti 3520 eiro. Tāpat 3230 eiro par dalību koncertā saņēmis ģitārists Matīss Čudars.

Vairāk nekā 2200 eiro saņēmuši mākslinieki Miķelis Putniņš, Viesturs Meikšāns un Gatis Zaķis, bet 2000 eiro - Kārlis Josts. Savukārt vairāk par 1000 eiro autoratlīdzībā izmaksāts Miķelim Mūrniekam (1875 eiro), Andrim Sējānam (1777 eiro), Mārim Jēkabsonam (1333 eiro), Martam Pujatam (1176 eiro) un Armandam Birkenam (1017 eiro). Birkens gan savu saņemto autoratlīdzību nolēmis ziedot labdarībai Latvijā.

Tāpat samaksu par uzstāšanos saņēmuši mākslinieki Oskars Ozoliņš, Kristaps Lubovs, Laura Rozenberga (888 eiro), Jānis Ozols, Juris Lisenko, Loreta Medne, Jānis Strazdiņš (666 eiro), Alise Joste (600 eiro) un Pēteris Brīniņš (562 eiro).

Komentāri (19)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu