Urbanovičs uzskata, ka par jauno premjeru būtu jāizvēlas cilvēks "ar mazāk politizētu pagātni"

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Saeimas deputāts Jānis Urbanovičs 12. Saeimas pēdējās sēdes laikā.
Saeimas deputāts Jānis Urbanovičs 12. Saeimas pēdējās sēdes laikā. Foto: Evija Trifanova/LETA

 Brīdī, kad nav izveidota jaunā valdība, Latvijā atdzimst parlamentārisms, pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni sacīja "Saskaņas" Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs.

Politiķis žurnālistiem pauda, ka viņam ir līdzīgs viedoklis kā daudziem - gribētos, lai valdība tiktu izveidota ātrāk. No otras puses, Latvijā atdzimst parlamentārisms - brīdī, kad nav valdības, visi deputāti mēģina argumentēti runāt par likumiem. Urbanoviča vērtējumā šis ir "sen nebijis gadījums", jo parasti otrā rītā pēc vēlēšanām sanāk jaunā koalīcija, un "visi zina, kuru klausīt un kuru ne".

Urbanoviča ieskatā par jauno premjeru būtu jāizvēlas cilvēks "ar mazāk politizētu pagātni", lai partijām būtu mazāk greizsirdības citai pret citu. Urbanovičam padomā būtu tāds cilvēks, bet prezidents neesot vaicājis un pats viņš arī neesot ieteicis. Arī žurnālistiem Urbanovičs iespējamo kandidātu nenosauca.

Politiķis arī bija skeptisks, ka partijas pašas varētu vienoties par valdību, ņemot vērā līdzšinējās domstarpības.

Kā ziņots, Vējonis šodien tiekas ar 13.Saeimā ievēlēto partiju frakciju vadītājiem, lai pārrunātu politisko partiju redzējumu par turpmāko valdības veidošanas procesu, tai skaitā iespējamo atbalstu vienam Ministru prezidenta amata kandidātam.

Pirmdien pēc tikšanās politiķi Aldi Gobzemu (KPV LV) Vējonis žurnālistiem paziņoja, ka atsauks Gobzema nomināciju premjera amatam, kā arī sāks konsultācijas ar partijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu