"KPV LV" būšot gatava piedalīties sarunās par prezidenta nosaukto premjera amata kandidātu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
13. Saeimas deputāts Atis Zakatistovs.
13. Saeimas deputāts Atis Zakatistovs. Foto: Edijs Pālens/LETA

"KPV LV" būs gatava piedalīties sarunās par Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa nosaukto premjera amata kandidātu, žurnālistiem sacīja "KPV LV" Saeimas frakcijas vadītājs Atis Zakatistovs.

Politiķis pēc tikšanās ar prezidentu teica, ka tika pārrunāta situācija ar valdības veidošanu, problēmas un iespējamie risinājumi. "Un tas arī viss, ko es gribu teikt," norādīja Zakatistovs, kurš sīkāk nekomentēja, kādi varētu būt šie risinājumi.

Politiķis vien pauda cerību, ka prezidents ņems vērā "KPV LV" frakcijas domas. Viņš nekomentēja sīkāk arī citus jautājumus, norādot, ka "tā ir prezidenta izvēle".

Vienīgais, ko Zakatistovs varot teikt, ka ar prezidentu šos jautājums "godīgi un atklāti" izrunājis. Taujāts, vai "KPV LV" būtu gatava strādāt citas partijas pārstāvja vadītajā valdībā, Zakatistovs norādīja, ka "KPV LV" vēlētājiem solīja īstenot būtiskas pārmaiņas - reģionālo reformu, obligātā iepirkuma komponentes atcelšanu un citus.

Vaicāts, vai "KPV LV" būs gatava piedalīties sarunās gan ar citas partijas, gan bezpartejisku premjera amata kandidātu, Zakatistovs atbildēja, ka "KPV LV" ir gatava piedalīties sarunās.

Kā ziņots, Vējonis šodien tiekas ar 13.Saeimā ievēlēto partiju frakciju vadītājiem, lai pārrunātu politisko partiju redzējumu par turpmāko valdības veidošanas procesu, tai skaitā iespējamo atbalstu vienam Ministru prezidenta amata kandidātam.'

Pirmdien pēc tikšanās politiķi Aldi Gobzemu (KPV LV) Vējonis žurnālistiem paziņoja, ka atsauks Gobzema nomināciju premjera amatam, kā arī sāks konsultācijas ar partijām.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu