Īrijas valdība pastiprina gatavošanos Brexit bez vienošanās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: SCANPIX

Īrijas valdība aktīvāk ķērusies pie plānošanas gadījumam, ja Lielbritānijai nāktos izstāties no Eiropas Savienības (ES) bez vienošanās, otrdien paziņojis Īrijas vicepremjers Saimons Kovenijs.

Kovenijs intervijā raidorganizācijai RTE sacīja, ka informēs valdību par plāniem dažādiem Brexit iznākumiem.

Īrija "aktīvi gatavojas" iespējamam Brexit bez vienošanās, bet uzskata, ka iznākums, visticamāk, nebūs šāds, sacīja Kovenijs.

Jau vēstīts, ka Lielbritānijas premjerministre Terēza Meja pirmdien atcēla šodien parlamentā paredzēto balsojumu par Brexit vienošanos. Mejas preses pārstāvis šodien pavēstīja, ka balsojums par Brexit vienošanos notiks līdz 21. janvārim.

Īrijas valdība sadarbojas ar ES, lai būtu gatava 29. martā, kad Lielbritānijai ir jāizstājas no bloka, sacīja Kovenijs.

Ekonomisti ir brīdinājuši, ka Brexit bez vienošanās ietekmētu Īriju vēl smagāk nekā Lielbritāniju.

Kovenijs pauda viedokli, ka Lielbritānijai nav ko baidīties no tā dēvētās pagaida risinājuma klauzulas, kuras mērķis ir nodrošināt atvērtas robežas saglabāšanu starp Īriju un Ziemeļīriju pēc Lielbritānijas izstāšanās no ES.

Pēc balsojuma atlikšanas Meja pavēstīja, ka cer panākt Eiropā "garantijas", ka ES neuzspiedīs Lielbritānijai šo klauzulu.

Taču Kovenijs uzskata, ka sarunas par vienošanos no jauna netiks atvērtas, un līdzīgi viedokļi izskanējuši arī Briselē.

Viņš arī pārmeta Ziemeļīrijas Demokrātiskajai unionistu partijai (DUP), kas aicinājusi Meju pārliecināt ES atteikties no šīs klauzulas, nepamatotu baiļu izraisīšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu