Latvijas U-20 hokeja izlase pārliecinoši apspēlē Austrijas vienaudžus

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: lhf.lv

Latvijas U-20 junioru hokeja izlase otrdien Vācijā pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīra otrajā mačā ar rezultātu 4:1 (0:0, 3:0, 1:1) pārspēja Austrijas vienaudžus. Latvijas komandas labā ar vārtu guvumiem izcēlās Rūdolfs Polcs, Daniels Bērziņš, Harijs Brants un Jānis Vīzbelis.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlasē tika atzīts vārtsargs Jānis Voris, kuram pietrūka piecu minūšu līdz "sausajai" uzvarai.

Pirmajā periodā komandas vārtus neguva, bet otrā perioda trešajā minūtē Polcs ar metienu no kreisās malas atklāja cīņas rezultātu. Piecas minūtes vēlāk pēc pretinieku kļūdas aizsardzībā Bērziņš pie austriešu vārtiem tika pie ripas un netraucēti panāca 2:0.

Trešos vārtus latviešu labā guva Brants, kurš piecas minūtes pirms otrā perioda beigām vairākumā izcēlās ar precīzu raidījumu no zilās līnijas.

Trešā perioda piektajā minūtē jau 4:0 Latvijas izlases labā panāca Vīzbelis, kurš izcēlās ar negaidītu metienu no labās puses. Kad līdz pamatlaika beigām bija palicis mazāk par piecām minūtēm, Fabiāns Hohēgers vairākumā vienus vārtus atguva. Turpinājumā latvieši pārsvaru nosargāja un svinēja uzvaru ar 4:1.

Latvijas un Austrijas duelis otrdien bija vienīgais mačs pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīrā.

Grupā pēc divām spēlēm līdere ar sešiem punktiem ir Baltkrievija, tālāk ar pieciem punktiem seko Vācija, pa trim punktiem ir Francijai un Latvijai, vienu punktu guvusi Austrija, bet bešā ir Norvēģija.Turnīra pirmajā mačā svētdien Latvijas izlase ar 1:3 piekāpās Francijai, būtiski pasliktinot izredzes iekļūt elites divīzijā. Savukārt Austrija ar 2:3 pēcspēles metienos piekāpās mājiniecei Vācijai.

 

Trešdien Latvijas hokejisti tiksies ar Vāciju, piektdien būs mačs ar Norvēģiju, bet turnīra noslēgumā sestdien būs tikšanās ar Baltkrieviju.

Tikai turnīra uzvarētāja izcīnīs ceļazīmi uz augstāko divīziju.

Latvijas izlases galvenais treneris Kārlis Zirnis dalībai planētas meistarsacīkstēs iekļāvis 13 uzbrucējus, septiņus aizsargus un divus vārtsargus. Vislielākā pārstāvniecība - astoņi hokejisti - ir no Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandas "Rīga".

Zirnim arī šajā sezonā asistē amerikāņu speciālists Frensiss Anzalone, kurš iepriekš kopā ar latviešu speciālistu strādāja Ziemeļamerikas Hokeja līgas (NAHL) vienībā Božersitijas-Šrīvportas "Mudbugs", kā arī asistēja pērnā gada pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupā Francijā. Tāpat asistenta pienākumus pilda Raimonds Vilkoits, kurš ikdienā strādā MHL vienībā "Rīga". Tikmēr par U-20 valstsvienības fizisko sagatavotību, kā ierasts, ir atbildīgs Ēriks Visockis.

Gatavojoties pasaules čempionātam, Latvijas U-20 izlase starptautiskajā novembra pārtraukumā piedalījās turnīrā Dānijā, kur izcīnīja pirmo vietu. Pirms pasaules čempionāta latvieši pārbaudes mačā tikās ar Austriju, izcīnot uzvaru ar 5:1.

Pagājušajā gadā Latvijas hokejistiem neizdevās atgriezties elites divīzijā, noslēgumā tikai par punktu atpaliekot no Kazahstānas. Vēl pērnā gada sākumā Latvija spēlēja elites divīzijā, taču zaudēja visās spēlēs, kas lika izkrist uz līmeni zemāku turnīru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu