Apšaudē Strasbūras centrā trīs nogalinātie un 13 ievainotie; turpinās uzbrucēja meklēšana

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Policija Strasbūras centrā, kur nogalināts viens un ievainoti seši cilvēki.
Policija Strasbūras centrā, kur nogalināts viens un ievainoti seši cilvēki. Foto: REUTERS/Vincent Kessler

Otrdien Francijas pilsētas Strasbūras centrā pie Ziemassvētku tirdziņa notikusi apšaude, kurā bruņots vīrietis nogalinājis trīs cilvēkus un ievainojis vēl 13, paziņojušas varasiestādes.

(Papildināta ziņa.)

Dažas stundas iepriekš varasiestādes izplatīja precizētu informāciju par upuru skaitu, paziņojot, ka nogalināti divi un ievainoti 14 cilvēki.

Uzbrucējs pēc apšaudes aizbēga no notikuma vietas, bet viņš ir identificēts kā 29 gadus vecais Šerifs Šekats, kurš dzimis Strasbūrā un kuru bija paredzēts aizturēt otrdienas rītā. Pret viņu notika izmeklēšana par slepkavības mēģinājumu, sacīja viens no ziņu avotiem. Viņu meklē ap 350 policistu un karavīru, kurus atbalsta divi helikopteri.

Karavīri, kas patrulēja šajā rajonā regulāru pretterorisma operāciju ietvaros, iesaistījās apšaudē ar aizdomās turēto un viņu ievainoja, bet nespēja novērst viņa aizbēgšanu, sacīja ziņu avoti policijā.

Viens no nogalinātajiem ir 45 gadus vecs tūrists no Taizemes, kurš otrdien ar sievu ieradās Strasbūrā, pavēstījusi Taizemes Ārlietu ministrija.

Kā paziņoja Francijas armijas preses pārstāvis, šāvējs acīmredzami nav tēmējis uz karavīriem, kas patrulēja tirdziņā un ap to, bet tā vietā atklājis uguni uz mierīgajiem iedzīvotājiem.

Aizdomās turētais bēgot arī iesaistījās apšaudē ar policiju.

Apšaudē aizdomās turētais jau iepriekš bijis zināms policijai par noziegumiem, kas nebija saistīti ar terorismu. Viņš ir bijis notiesāts gan Francijā, gan Vācijā, un pavadījis kādu laiku cietumā, sacīja iekšlietu ministrs Kristofs Kastanērs.

Sociālajos tīklos tika ziņots, ka pēc apšaudes ir slēgta liela daļa pilsētas centra.

Francijas Iekšlietu ministrija "nopietna drošības incidenta" dēļ aicināja cilvēkus palikt iekštelpās.

Pēc ziņām par apšaudi tika slēgta Eiropas Parlamenta ēka Strasbūrā un to nevarēja pamest deputāti, personāls un žurnālisti. Eiropas Parlamentā notika plenārsēde, uz kuru no Briseles ieradušies simtiem deputātu un amatpersonu.

Telekanāls "BFM TV" ziņoja, ka aizdomās turamais aizbēga no sava dzīvokļa otrdienas rītā, kad tur ieradās policija, lai dzīvokli pārmeklētu saistībā ar kādu laupīšanu. Dzīvoklī esot atrastas granātas.

Notikušo apšaudi, kuras motīvs vēl nav zināms, izskata pretterorisma lietu prokurors.

Francijas valdība pēc apšaudes ir paaugstinājusi terorisma trauksmes līmeni.

"Valdība tagad ir nolēmusi pāriet uz 'uzbrukuma trauksmes' [statusu], ieviešot pastiprinātas pārbaudes uz [valsts] robežām," Kastanērs sacīja īsā preses konferencē Strasbūrā.

Tiks veiktas arī pastiprinātas pārbaudes "visos Ziemassvētku tirdziņos, kuri notiek Francijā, lai novērstu [šo apšaudi] atdarinošus uzbrukumus," teica ministrs.

Iekšlietu ministrs arī paziņoja, ka vietējās varas iestādes Strasbūrā aizliegs demonstrācijas, lai piesaistītu drošības spēkus apšaudē aizdomās turētā meklēšanā.

Visas Strasbūras skolas trešdien būs atvērtas, bet vecāki varēs paturēt bērnus mājās, ja to vēlēsies, sacīja iekšlietu ministrs.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu